Разкриха защо е изчезнал малайзийският самолет. Вижте..

79333
Разкриха защо е изчезнал малайзийският самолет. Вижте..
Снимка: Thinkstock

Година след изчезването на „Боинг-777” на авиокомпанията Malaysian Airlines малайзийските власти публикуваха предварителния доклад за разследването. От написаното в него става ясно, че изчезналият от радарите през март 2014 г. самолет потеглил за рейса с изтощена електрическа батерия за подводния хидроакустически маяк. Проверката установила, че срокът на действието й е изтекъл още през декември 2012 г., предаде РИА Новости. 

Неизправността на източника за електроенергия за маяка, който се поставя за обозначаване и откриване на бордовите самописци, може сериозно да затрудни издирването на отломките на лайнера на дъното на Индийския океан. Не е изключено спасителите да са се намирали близо до мястото на катастрофата, но не са открили фрагментите заради неработещото устройство. 

Случаят с изчезналия MH370 официално е обявен за "инцидент"

Малайзийските власти официално обявиха изчезването на полет МН370 за инцидент и всичките 239 пътници на борда за загинали, предаде БНР....

От доклада, също така следва, че членовете на екипажа не са се намирали в състояние на алкохолно опиянение, а пилотите не са били изморени преди старта. Освен това експертите твърдят, че по време на последния радиолокационен контакт със самолета редом с него не е фиксиран нито разряд на мълния, нито силна облачност. 

Като цяло специалистите са дошли до извода, че полетът на лайнера е преминавал нормално. В същото време докладът не съдържа информация относно причините за изчезването на лайнера. 

На 8 март премиерът на Малайзия Наджиб Радзак е заявил, че издирването на лайнера ще бъде продължено. Според него властите на страната не са удовлетворени от липсата на информация за съдбата на самолета и доказателства за неговата катастрофа, предаде Agence France Presse. 

„Боинг-777”, изпълняващ рейс MH370 от Куала Лумпура за Пекин, изчезна от радарите в нощта на 8 март 2014 г. На борда му се намираха 12 души екипаж и 227 пътници от 14 страни (основно граждани на Малайзия и Китай). В края на 2014 г. всички те бяха официално признати за загинали. Предполага се, че авиокатастрофата е станала в южната част на Индийския океан. До сега не са намерени отломки от машината.

Индонезия няма да обяви публично пълния доклад за катастрофата на Air Asia

Индонезия реши да не публикува всички подробности и пълния доклад относно причините за катастрофата на полет QZ8501 на Air Asia, който ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com