САЩ обмисля да легализира имигранти чрез служба в армията

19206
САЩ обмисля да легализира имигранти чрез служба в армията
Снимка: Getty Images / Guliver

Администрацията на президента Барак Обама обмисля приемането в армията на някои от незаконните емигранти в страната с необходимите познания, съобщи Huffington Post. Плановете били одобрени от Пентагона, допълва изданието.

"Представители на Пентагона одобриха политиката по назначаване на определен брой млади хора, дошли в САЩ като деца, с което евентуално ще им бъде отворена вратата към получаване и на гражданство", допълва изданието, цитирано от БГНЕС.

Крачката, която официално не е обявена от правителството на Съединените щати, ще засегне някои от около 550 000 млади хора без документи и ще създаде за тях възможността да останат в страната по съответната програма DACA. Имигрантите в страната имат право да станат военни и чрез службата си в армията ще получат правото да ставант граждани на САЩ. От септември 2002 г. досега повече от 89 000 души са минали по този път, твърди в свои документи службата граждански и имиграционни дела.

Новият план, наречен от Пентагона "Достъп до армията от значение за националните интереси", ще позволи на ограничен брой имигранти без документи, но владеещи важни езици и имащи лекарски умения, да постъпят в армията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com