Как да премахнем миризмата на цигари от стаята – това е вашето решение

39137
Как да премахнем миризмата на цигари от стаята – това е вашето решение
Снимка: iStock/Guliver

Тютюнопушенето не само е вредно за здравето, но ако пушите в дома си, рискувате миризмата на цигари да се напои в тъканите – мека мебел, пердета, килими, никотинът да полепне по мебелите и стените ви, а дрехите ви да пожълтеят и да миришат неприятно скоро след изпирането им и прибирането им в шкафа. Димът се промъква лесно навсякъде – дори в затворените гардероби и мебели. Миризмата се настанява трайно и трудно може да бъде премахната, а това е особено неприятно, ако в дома ви живеят и непушачи. Ако сте пробвали различни съвети, които не са се оказали ефективни и работещи, и се чудите как да премахнем миризмата на цигари от стаята, прочетете това.

Разберете как да се справите с лошата миризма от климатика

Как да премахнем миризмата на цигари от стаята?

Мислите, че лесно може да премахнете миризмата на цигари в жилището с проветряване, ароматизатори и почистване? Грешите. Така само замаскирате наслоената миризма и ако поканите непушач само ден по-късно, той ще усети че в помещенията е пушено. Необходима ви е пълна стратегия и пълна програма, за да се справите с неприятната миризма. Запретваме ръкави и започваме стъпка по стъпка.

1.  Текстил

Когато се чудите как да премахнем миризмата от цигари в стаята, започнете от текстила – изперете всички покривала, спално бельо, пердета, килими. Тъкани, които не подлежат на пране или не се свалят – като тапицерията на дивана ви например – изперете на място с подходящ препарат. Не пропускайте дрехите в гардеробите. Да, миризмата се просмуква и там и наслоява в тъканите, което може да доведе до неприятната ситуация да облечете нова дреха от гардероба си и тя да е с особено натрапчив и неприятен аромат.

Добавете това към утайката за кафе и премахнете от раз лошата миризма от шкафа

2.  Повърхности

Димът от цигарите се наслоява трайно и върху повърхностите. Ако не подозирате колко никотин има по огледалото ви или по секцията, просто ги забършете с бяла кърпа с подходящ препарат. Кърпата пожълтя, нали? Повторете до чисто. Така ще се справите с неприятната миризма. Почистете и шкафовете от вътрешната им страна, там също се наслоява миризма.

3.  Стени и подове

Подовете, които подлежат на измиване, не щадете, а почистете с мокър моп и подходящ препарат. Стените… тук нямате голям избор. Особено ако са и жълти от пушенето в дома ви, пребоядисайте. Не поставяйте тапети или ламперия на тези стени, без да сте се справили първо с неприятните миризми. Ако вече има тапети, измийте ги или ги сменете, като премахнете старите, а не лепите върху тях. Не пропускайте прозорци, врати и стъкла.

Ако се чудите защо се усеща лоша миризма в апартамента, ето каква е най-честата причина

4.  Климатици и тръбопроводи

Дори да сте изчистили всичко, ако не се погрижите  за уредите и особено за климатика, вентилацията, източниците на топлина, то неприятната миризма на цигари няма да изчезне. Почистете и тях, сменете филтрите, обслужете уредите.

5.  Превенция

Пушете колкото може по-малко в затворени помещения, за да не ви се налага да се чудите как да премахнем миризмата на цигари от стаята. Изберете една от терасите и си направете там кът за пушачи. Или някоя от малките стаи, която е най-далеч от останалите и в която може да държите прозорците отворени и да я снабдите с вентилация. Така ще ви е много по-лесно да почиствате, тъй като проблемът с миризмата ще е основно в стаята за пушачи.

Кои са подходящите домашни средства за отстраняване на миризмата от цигари?

Освен как да премахнем миризмата на цигари от стаята вероятно се чудите и какви домашни почистващи средства са ефективни и може да ги използвате смело и с отличен резултат. Когато говорим за миризма от цигари най-ефективни са оцетът, содата за хляб, активният въглен. Те поглъщат и абсорбират миризмата, което ги прави идеални за целта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com