Лекар: Кафето и алкохолът са забранени, ако сте...

9476

Консумацията на богати на хранителни вещества храни е полезна независимо от вида на заболяването, но не всички храни са еднакви.

Когато имате грип или настинка, може да изглежда, че нищо не може да ви накара да се почувствате по-добре или по-зле. Въпреки това, колкото и да е странно, някои храни всъщност могат да влошат симптомите на грипа, без дори да го осъзнавате.

Грипът често затруднява храненето, тъй като симптомите могат да причинят гадене или стомашни проблеми. Гаденето може да намали желанието за ядене и и да провокира стомашно-чревни симптоми като повръщане и диария, ако храната се консумира твърде рано.

Ето 4 храни, които трябва да избягвате, когато сте болни от грип или настинка, пише „Health“.

Когато страдате от стомашни проблеми, но и когато имате температура, опитайте се да избягвате храни, които са трудни за разграждане и които са вредни за стомашно-чревната система.
Храните, богати на наситени мазнини, както и пържените, мазни храни, трябва да се избягват или ограничават.

Може би си мислите, че богатите на витамин С плодови сокове са най-добрият ви вариант, когато сте болни, но повечето от тези опции не са богати на хранителни вещества и могат да предизвикат хаос в текущото ви състояние. Пийте вода, избягвайте сладкото и почивайте, както физически, така и психически.

Лекар: Тези зеленчуци подхранват кръвта и пазят сърцето здраво 80 години 

Грипът понякога причинява стомашно разстройство, така че се препоръчва да се придържате към лесно смилаеми храни като прости/рафинирани въглехидрати. Храни като сухи солени бисквити, препечени филийки и гевреци добри за стомаха ви, когато имате грип.

Повишена температура и повишено изпотяване... В този случай трябва да обърнете внимание на дехидратацията на тялото. Особено когато имате температура.

Кофеинът и алкохолът могат да влошат вашите симптоми (особено тези, свързани със стомашни проблеми), така че се препоръчва да пиете вода и други бистри течности през деня, за да останете хидратирани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Здраве

"Тихият" симптом на диабет, който...
Това са първите 7 симптома на деменция...
Лекар разкри кога пълнозърнестият...
Учени: Хората, които ядат тези...
Лекар разкри кой НЕ трябва да яде...
На какво се дължи бъркането на...
Лекар: Тези 3 необичайни симптома...
Учени: Това са най-добрите плодове...
Оплаквате се от болки в мускулите...
Имате шум в ушите - лекар разкри...
Лекар: При хората с тези 2 заболявания...
Болката в тази част на тялото издава...

Последни новини