Обществен транспорт от Чепеларе, Пампорово и Смолян облекчава трафика за Роженския събор

9764
Обществен транспорт от Чепеларе, Пампорово и Смолян облекчава трафика за Роженския събор
Снимка: Анита Чолакова

Организиран обществен транспорт и обходни маршрути ще облекчат пътния трафик по време на Роженския събор, съобщават организаторите.

В дните от 19-ти до 21-ви юли общественият транспорт от Чепеларе, Пампорово и Смолян към Роженските поляни ще се движи от 8:00 часа до полунощ на 15 минути. При повече пътници автобусите ще тръгват веднага след като се запълнят. 

Основната цел на организирания транспорт е облекчаване на трафика към Рожен, затова ще има безплатни буферни паркинги в Пампорово и Чепеларе, където  посетителите на събитието да оставят колите си и да се придвижат до поляните с автобуси.

Над 1,5 млн. лв. приходи за местния бизнес очакват от Роженския събор

Над 1 500 000 лева са очакваните приходи за местния бизнес от предстоящия Събор на народното творчество и животновъдство...

Буферният паркинг в Чепеларе ще е край реката в района на фабриката за ски "Амер спортс България", а в Пампорово – на "Малина" и "Студенец". В самия курортен комплекс "Пампорово" ще може да се паркира в дясната лента на еднопосочните улици, като лявата остава свободна за движение, а паркингът пред "Студенец" ще се използва и за маневриране на автобусите.

Общественият транспорт от Пампорово ще тръгва от три точки - паркингът на "Студенец", хотел "Мургавец" и хотел "Снежанка". Автобусите от Чепеларе до Роженските поляни ще тръгват от местната автогара, а за тези от Смолян началната спирка ще е кв. "Устово".   Движението на автомобили от Смолян към Рожен ще е по маршрут Устово – с. Соколовци – с. Момчиловци - хотел КООП Рожен.

В дните на събора движението на моторно-превозни средства по главния път от с. Проглед и бензиностанция "Петрол" към Пампорово ще е еднопосочно към Рожен. В този участък ще е забранено паркирането и ще е осигурено регулиране на движението, за да се избегнат тапите.

За идващите от Пловдив и Пампорово в началото на събора ще е организиран безплатен паркинг за над 3000 автомобила, като на излизане автомобилите ще преминават по горски път, излизащ на разклона Проглед-Пампорово.

Пътят за настаняване в палатковия лагер е Смолян, кв. "Устово" - с. Соколовци - с. Момчиловци - хотел КООП Рожен, от където ще се влиза през централния вход на лагера.

Над 3 500 изпълнители ще се изявят във фолклорния конкурс на Роженския събор

Над 3500 изпълнители от всички краища на България ще се изявят в  националния фолклорен конкурс на Роженския събор, съобщиха орган...

Автобусите с участници във фолклорния конкурс ще могат да паркират със съответните пропуски в едната лента на главния път над Роженските поляни, като другото платно остава свободно за движение на превозни средства, ангажирани с организацията на събора. 

От 6:00 часа на 19-ти юли до 6:00 часа на 22-ри юли трафикът на товарните автомобили за Смолян ще се пренасочи през Кърджали - Ардино - Смолян и Кричим - Девин - Смолян.

За тези, които идват за Роженския събор през Стара Загора, препоръчителният маршрут е през Хасково - Кърджали - Смолян, кв. "Устово" - с. Соколовци - с. Момчиловци – Рожен.

Основната препоръка към всички, решили да посетят Събора на народното творчество и животновъдство „Рожен“ 2019, е да ползват обществения транспорт и буферните паркинги,  за да се избегнат тапите и дългото изчакване в колони по трасето.

Информация за актуалната пътна обстановка от 19-ти до 21-ви юли ще се подава регулярно чрез Българско национално радио, интернет и мобилното приложение LIMA на АПИ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СМОЛЯН:

Партиите в Смолян не се разбраха: Ръководителите на РИК са назначени служебно

Глобиха мъж за хиляди левове: Продавал фалшиви сертификати по време на пандемията

Абитуриенти с носии поканиха любимите си учители на бал в Смолян (СНИМКИ)

Абитуриенти изненадаха учителка с хиляди бележки по колата (СНИМКИ)

Окончателно: Мелемов е законно избраният кмет на Смолян

Мишена на руснаците: Оръжейният търговец Емилиян Гебрев ще строи ваканционно селище

Страх в смолянски села: Мечка тормози хората от години

Министър Цеков: Не съм доволен от АПИ, в Смолянско има 9 напълно зарязани проекта

100 муфлона, умрели от глад, 15 000 заразени фиданки и уволнен директор  

Съветници от опозицията в Смолян не бяха допуснати в ремонтиращия се планетариум

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян