Защо детето не трябва да спи при родителите?

1118

Освен че позволяват на родителите да се наслаждават на личното си пространство или им дават глътка въздух, за да прекарат интимното си уютно време през нощта, експертите изброяват различни ползи и плюсове от това да се позволи на децата да спят сами в отделно легло за по-добро качество на съня и детско развитие.

Защо е важно родителите и детето да спят в отделни легла?

Имате дилема да накарате детето си да спи до вас, в отделно легло или да го доведете в леглото и да го споделите с него и партньора ви? Експерти и проучвания обезсърчават споделянето на леглото, докато проучване, публикувано от изследователи на Комисията за безопасност на потребителските продукти (CPSC) в изданието от октомври 1999 г. на Archives of Pediatric and Adolescent Medicine, разкри, че всяко дете под двегодишна възраст не трябва да спи в легло за възрастни тъй като резултатът може да бъде смъртоносен.

Как трябва да спят бебетата?

Родителите обаче остават неубедени, че трябва да държат децата си извън леглото си от съображения за безопасност, въпреки че са добре запознати с предупрежденията. Освен че позволяват на родителите да се насладят на личното си пространство или им дават глътка въздух, за да прекарат интимно уютно време през нощта, експертите изброяват различни ползи и плюсове от това да се позволи на децата да спят сами в отделно легло за по-добро качество на съня и детско развитие.

Сударшан Виг, главен изпълнителен директор на платформа за онлайн публикуване сподели: „Докато едно дете зависи от родителите за по-голямата част от своите нужди като храна, образование, житейски умения и т.н., спането в собственото им легло може да ги накара да започнат чувството за „освобождаване от зависимост“ в ранна възраст. Една от най-големите нужди за внедряване на този навик е да ги научим да се изправят пред страховете си, което именно ги подтиква да спят с родителите си на първо място.

Той добави: „Още от началните етапи е важно да поемете чувство за независимост и свобода сред децата. В дългосрочен план това помага да се положат основите на концепцията за „свободна воля“ и мислене, вземане на решения и формиране на независими мнения.“ Шрути Малани разкри, че „70% от развитието на новороденото се случва, докато то спи, следователно повърхността и средата за сън са от първостепенно значение.“

4 доказани трика, с които да накараш детето да заспи бързо

Тя изброи основните причини, поради които вашето бебе се нуждае от отделно легло/матрак:

1) Препоръчва се от лекар - За правилното развитие на гръбначния стълб и лумбалната област педиатрите по света (като Американската академия по педиатрия и Канадското педиатрично дружество) препоръчват твърда повърхност за новородено. Това често е различно от родителите, които биха предпочели много по меки или твърди повърхности.

2) Хигиенични - Използван матрак (или родителско легло) вече е бил изложен на различни микроби или инфекции, от които новороденото трябва да се пази.

3) Удобно и безопасно - Наличието на отделно креватче точно до леглото й осигурява комфорт и удобство на майката. Освен това е изключително безопасно и предотвратява синдрома на внезапна детска смърт (SIDS).

3) Специализирани матраци - Създаването на правилната "твърда" повърхност за новородено е важно, за предпочитане без химикали, сертифицирани, естествени вещества.

4) Добър дългосрочен навик – Бебетата и малките деца отрано създават много силни асоциации с леглата си. В дългосрочен план наличието на отделно креватче е благословия, тъй като помага на детето да свърже съня със своето креватче и му помага да спи по-добре без родителска помощ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

Какво винаги е изписано в съдбата...
3 зодии ще имат големи професионални...
Арменец, грузинец или може би...
Нещо интересно за зодия Скорпион,...
Пътуването като смисъл на живота:...
Годината на Черния воден заек:...
Дневен хороскоп за 1 декември...
Фаза на Луната на 1 декември 2022...
Новогодишни поверия за здравето,...
Зодиите, за които краят на седмицата...
6 зодии с късмет във всичко през...
Има ли срок на годност на бутилирано...

Последни новини