Дахер Ламот: Никога не имало талибани, американците създадоха такива и ги вкараха в Афганистан

18981
Дахер Ламот: Никога не имало талибани, американците създадоха такива и ги вкараха в Афганистан
Снимка: Actualno.com

"През последните дни много хора ме тагнаха в коментари и постове, като много често виждам да не се знае кои са талибаните.

Талибани, уважаеми приятели, никога не е имало исторически, преди САЩ да реши да финансира и обучи сбирщина уроди в Пакистан с идеологическата и финансова подкрепа на Саудитска Арабия, после да ги вкара в Афганистан", пише анализаторът Дахер Ламот във Фейсбук.

САЩ и десетки държави призовават талибаните да пуснат всички, които искат да се махнат от Афганистан

Съединените щати обединиха повече от 65 държави в призив към талибаните да позволят на желаещите да напуснат страната афганистанци да г...

"Да ви напомня на нещо? Да, на сирийските бунтовници. Сбирщина брадати лансирани като умерени бойци, обучавани в Турция и вкарвани в Сирия, пак с идеологическата и финансова подкрепа на С.Арабия. Вижте бунтовниците в Сирия, ето това са бъдещите талибани в региона.

Запомнете го. В Сирия, която беше най-светската и толерантна към християните арабска страна, сега е развъдник на терористи.

Удивителното е, че все още има хора, които разправят "вижте какво стана като американците напускат". Ислямисти били идвали. В Ирак още са там, не са напускали, а през техния престой там поникна Ислямска държава, пак организация с уахабитска идеология, т.е. с идеологията на техните приятели от С.Арабия.

Но и ако това не е достатъчно, чуйте самата Хилари Клинтън как признава и разказва за това.

Президентът на Афганистан е напуснал страната?

Президентът на Афганистан Ашраф Гани е напуснал страната, по информация на афганистанския новинарски канал Tolo News, пише БГНЕС. От ка...

Никой не го крие, пише ви го и в Уикипедия: над 90000 афгани (плюс хиляди чужденци) са обучени в Пакистан, като днес цялото ръководство на талибаните са от фракциите на т.нар. муджахидини, най-вече тези на Хизб Ислами Халис и Харакат инкитаб ислами. Или директно казано: ТАЛИБАНИ=МУДЖАХИДИНИ.

Така, да преговорим. Никога не имало талибани, американците създадоха такива. И продължават да създават в Сирия, Ирак, Либия, Йемен, Нигерия и прочие. И никога страната не се е занимавала с опиум, преди американците да я окупират и да се превърне в световен център на опиум.

Да си знаете защо хиляди американци, с мозък между ушите, критикуват милитаристките примитиви в Пентагона, които създадоха това франкенщайнско творение, което рано или късно ще се обърне срещу цялата западна култура. А не е защото са агенти на Путин, както искат да ни втълпят и замажат престъпленията си аутлетите на същите милитаристки примати. И техните послушни тролове в мрежите.

Най-поразителното е, че същите хора и медийни стълбове, като Чарлз Листър, които широко подкрепяха сирийската опозиция, която налагаше шериат и гонеше християните там, където влезе, налагаше забраждането със закони, написани по стените на градовете, сега реват за правата на жените в Афганистан.

Всички КПП по границите на Афганистан са окупирани от талибаните

Формациите на радикалното движение на талибаните понастоящем контролират всички контролно-пропускателни пунктове на границата на Афгани...

Пародия.

И още нещо. В момента единствените афганистански области, които не са паднали под талибаните, са тези, в които живеят повечето хазарейци (хазара, около 10% от населението), т.е. шиитите (както ще видите на една от снимките), което може да накара и Иран да се включи във войната.

Хаос да става. Така е най-удобно."

Тръмп: Действията на талибаните са мотивирани от стратегическия провал на САЩ

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп разкритикува настоящия шеф на Белия дом Джо Байдън за ситуацията в Афганистан. "Байдън бяга от А...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Дроновете променят войната: Танковете "Ейбрамс" също трябва да се променят (ВИДЕО)

"Заплахата е реална": Американски анализ прогнозира руска атака срещу НАТО

За 3 минути долита до Киев: Какво се знае за най-загадъчната руска ракета "Циркон"

Руската лятна офанзива: Няма да е нито Харков, нито Киев – оценка на украински полковник

Конституционният съд на Молдова даде шанс на Путин да се добере до властта в Кишинев

Путин е диктатор и тиранин, но има поука за Запада

Голямата военна поука за Запада от Авдеевка

The Economist: Орел, рак и щука - съюзът Русия, Китай и Иран не плаши САЩ

Politico: Путин няма да ходи никъде, какво следва?

ИДИЛ и касапницата в Москва: Очевидните сигнали, за които Путин си затваря очите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари