X
 
 

Кристалина Георгиева призова Китай и САЩ за траен търговски мир

646 0
photo of Кристалина Георгиева призова Китай и САЩ за траен търговски мир
Снимка: БГНЕС
Директорът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева коментира търговската мини сделка между Китай и САЩ. Тя каза, че примирието между двете страни не е достатъчно, и че е необходим търговски мир, предаде БГНЕС.

"Наистина е добра новина, че САЩ и Китай разговарят помежду си, но не е достатъчно. Не се нуждаем от примирие, имаме нужда от търговски мир", заяви Георгиева пред журналисти в началото на годишната среща на Международния валутен фонд. Тя също така изрази надежда, че "волята ще издържи" за сделка по Brexit.

Кристалина Георгиева: Търговските конфликти сриват световната икономика

Тежките търговски спорове подкопават световната икономика, която ще се изправи пред най-бавния си растеж от близо десетилетие, заяви но...

По повод сделката Китай-САЩ в сряда американският президент Доналд Тръмп заяви, че все още не е документ, но се подготвя. Той напомни, че Китай се ангажира с по-големи покупки на американски селскостопански стоки и направи отстъпки заради икономическия натиск от Вашингтон. "Те искат да сключат сделка. Те трябва да сключат сделка. Икономиката им е наранена много лошо от това, което сме направили ние и митата", каза Тръмп.

Пазарите се оживиха в петък, когато беше постигната сделката, което доведе до облекчение след стабилната ескалация в търговския конфликт САЩ-Китай. Миналата седмица Тръмп приветства пробив по сделка от "първа фаза", която според него е значителна и включва скок в покупките на американски селскостопански продукти, а също така обхваща интелектуалната собственост, финансовите услуги и валутите.

Коментарите на служители в Пекин обаче предизвикаха скептицизъм относно значението на споразумението.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално