Military Watch Magazine: Този руски изтребител превъзхожда всички западни (ВИДЕО)

53678
Military Watch Magazine: Този руски изтребител превъзхожда всички западни (ВИДЕО)
Снимка: Getty images

По издръжливост и маневреност СУ-30 превъзхожда всеки западен изтребител. Това твърди в своя статия Military Watch Magazine. Обсегът на ракетите "въздух-въздух" от 400 км при модификациите СМ/СМ2 превъзхожда най-мощните западни самолети два пъти или дори повече. Но новата версия, вероятно ще е последна.

Руските военни ще получат първата ескадрила на изтребителите от новия клас за седем години, при това самолетите Су-30СМ2 започнаха да пристигат, както във военноморския флот (ВМФ), така и във военновъздушните сили (ВВС) на страната.

Даденият изтребител представлява модификация на Су-30 СМ, който постъпва във въоръжението от началото на 2010 година и е основата в парка на руските изтребители, наброяващ около 130 Су-30СМ. Над 80% от тях са на служба във ВВС на Русия

Су-30СМ е сериозна модернизация на конструкцията на  Су-30, която се произвежда серийно от 1990 г., но от 2010 тези самолети само са се изнасяли, заради проблеми с финансирането на руските въоръжени сили.

Самолетът е създаден на основата на Су-30МКИ, разработван за ВВС на Индия и обединява базовата конструкция на Су-30 с функциите на Су-35 за постигането на превъзходни показатели във въздушен бой. Освен това самолетът получава по-добра маневреност, благодарение на подобрените двигатели. 

Forbes: Западът изпадна в паника заради "старите" кораби на Путин

Десантните кораби на военноморския флот (ВМФ) на Русия изплашиха Запада и принудиха Вашингтон да промени плановете по създаването на ле...

Показателите на Су-30СМ2 нарастват за сметка на двигателите АЛ-31Ф-1С, същите като при Су-35 - които осигуряват 16% повече тяга и значително подобрени летателни характеристики, а така също имат и по-икономичен разход на гориво заради по-голямата продължителност на полета. 

Су-30СМ2 също така е оборудван с нов радар. Според някои източници това е "Ирбис-Е" от Су-35, а други твърдят, че се използва по-малко мощния радар Н011 "Барс-Р", който е и по-евтин.

При това Су-30 е модификация на тежкия изтребител на Су-27 (по класификацията на НАТО Flanker), който постъпва във въоръжените сили на ВВС на СССР през 1985 година. От него Су-30 наследява не само голямата продължителност на полета и високата маневреност, но и значително ги подобрява. 

По издържливост и маневреност той превъзхожда всеки западен изтребител,  а обсегът му на поражение на целите с ракети "въздух-въздух" от 400 км превъзхожда най-мощните западни самолети два пъти и дори повече.

Военните конфликти, които изискват внимание през 2022 година

Съветът по международни отношения (Council on Foreign Relations, CFR) — частна американска организация в сферата на международнит...

Но Су-30СМ2 може да се откаже последната модификация от изходната конструкция на Flanker за руските военни, тъй като те преминават към ново поколение самолети на платформата Су-57 (по класификацията на НАТО Felon) и вероятно на по-леките самолети на платформата Су-75 "Шах-и-мат".

Очаква се самолетите да бъдат доставени в голямо количество, при това всички изтребители Су-30СМ ще бъдат модернизирани до нов стандарт, а още няколко десетки ще бъдат построени като Су-30СМ2.

Очаква се също новите самолети да заменят остарелите Су-27 в руските ВВС, а във флота - ударните изтребители Су-24М.

Съобщава се, че първата ескадрила Су-30СМ2 ще бъде разгърната в Калининград - неголям балтийски анклав, заобиколен от срани-членки на НАТО, което говори, че на проекта се възлагат големи надежди.

Habertürk: Руският бомбардировач Ту-160М може да промени баланса на силите в света (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

The Times: Великобритания умува как да връща нелегални мигранти на няколко държави

Избори за Европейски парламент и войната в Украйна: Опасна комбинация за Макрон

Уроците, които Полша трябва да научи от войната в Украйна

Израел удря Иран с ядрено оръжие: Генерал от кръга на Тръмп се тревожи

Анализ: Военните пилоти на САЩ - колко струват?

Битката за Часов Яр: Препятствията пред руснаците (КАРТИ)

Разширяването на Европейския съюз: Недостатъци и предимства

"Има ли изход?": Европа се бои да не затъне в украинското кърваво тресавище

"Три години на фронта не са достатъчни": Новият украински закон за мобилизацията

Мрачна прогноза за войната: Ключово предимство на Русия над Украйна се засилва

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари