Прагматичен поглед върху имиграцията в Италия

3999
Прагматичен поглед върху имиграцията в Италия
Снимка: Gettyimages

Имигрантите в Италия, които не са от страни-членки на Европейския съюз, плащат достатъчно социални осигуровки за финансирането на пенсиите на 600 000 пенсионирани италианци, показва изследване в момент на спорове относно разходите за справяне с вълната от новопристигнали в страната. Имигрантите от държави, които не са от страни-членки на Европейския съюз, също така основават близо една от всеки пет новорегистрирани фирми в Италия, според данните в подготвения от държавната администрация „Правен годишник 2015“, представен в четвъртък.

Данните са събрани от един от авторите на документа, Роберто Гарофоли – магистрат, понастоящем началник на кабинета на финансовия министър Пиер Карло Падоан.

Използвайки данните на министерството, Гарофоли изчислява, че имигрантите от страни извън Европейския съюз са внесли около осем милиарда евро в социалната хазна на Италия през 2014 година, но са получили от там само три милиарда под формата на пенсии и други помощи.

Балансът е достатъчен за финансирането на 600 000 пенсионери годишно, отбелязва той в есе призоваващо за „прагматично“ обсъждане на разходите и ползите от имиграцията.

Имигрантите, които не са от страни-членки на Европейския съюз, също така са внесли 6,8 млрд. евро данък приходи, дължим от 18,1% от новорегистрираните компании през 2014 година и пропорционално е по-вероятно да се регистрират за изплащане на ДДС, от която и да е друга част на обществото.

Но положителните ползи от предимно младите имигранти в застаряващо общество, като Италия, в голяма степен биват поглъщани от разходите по справянето с настоящата мигрантска криза.

Турция: Ще приемем обратно само няколко десетки хиляди мигранти

Турция ще приеме обратно "десетки хиляди" мигранти, а не "стотици хиляди или милиони". Това заяви турският министър за европейските въ...

Над 320 000 търсещи убежище лица и други мигранти са пристигнали в Италия през 2014 и 2015 година , повечето от които пасени от отплаващите от Либия лодки на трафикантите на хора.

Гарофоли казва, че управляването на притока на хора е стрували 3,3 млрд. евро през 2015 г., бремето от което ще се повтаря всяка година в обозримо бъдеще.

Според официалните данни, Италия има население от почти 60 млн. души, включително пет милиона легално пребиваващи, които не са италиански граждани. Близо четири милиона от хората без италианско гражданство идват от държави извън Европейския съюз, като най-големите контингенти са родом от Албания и други части на Източна Европа, Северна Африка, Китай, Южна Азия и Филипините.

The Local

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари