В Асеновград представиха медитацията като начин за освобождаване от напрежението

2487
В Асеновград представиха медитацията като начин за освобождаване от напрежението

Медитацията като начин да освободим напрежението от ума и тялото си, представиха пред асеновградска публика Георги Димов и Димитрина Йорданова.

Срещнах се с тях в Асеновград. Те разказаха за влиянието на този вид практика. Според наблюденията им, в сравнение с предишни техни посещения, преди време асеновградчани са проявявали по-засилен интерес към медитацията и йогата. А сега хората сякаш са потънали в ежедневието си. Забравят, че трябва да погледнат нещата и отвътре. Повече се интересуват от външните неща, които се предлагат. Заинтригуваха ме и реших да остана, за да чуя и видя какво ще покажат на асеновградчани. Темата бе „Медитацията в лесни стъпки“. Досега не бях присъствала на подобен семинар. Обясниха, че йогата е състояние. Преведно буквално, думата означава „връзка“, „съюз“, „единение“. Именно медитацията е най-лесният способ, чрез който бихме могли да достигнем до състоянието „йога“.

Председателят на ЛРД "Сокол" - Асеновград: Борбата срещу бракониерството е все още незадоволителна

За нов 4-годишен мандат на председателското място в Ловно-рибарско дружество „Сокол“-Асеновград бе преизбран доктор Георги ...

„Медитиращият човек се чувства много по-здрав не само физически, но и емоционално и ментално“, посочи Георги Димов.

Чрез медитацията човек се научава да контролира себе си. Да се чувства балансиран във всички аспекти. Освен теоретично, Георги и Димитрина ни запознаха и с техниките на медитация. Заставайки на стола с изправен гръбначен стълб, отпуснахме ръце в скута си, обърнати с дланите нагоре. Затворихме очи и релаксирахме за няколко минути в мълчание. Така започна началото на първия ми урок по медитация. Последва демонстрация на връзката между човека, енергията и музиката. Медитацията може да се прилага от хора на всяка възраст и в различно психческо и физическо състояние. „Единственото условие, за да се постигне желаният резултат и наистина да се почувстваме освободени, отпочинали и отпуснали напрежението, е да притежаваме самодисциплина и чисто вътрешно желание да го направим“, обясни Димитрина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com