X
 
 

Изтребители на САЩ унищожиха муниции в Кобани

1104 0
photo of Изтребители на САЩ унищожиха муниции в Кобани
Снимка: Getty Images/Guliver
Два американски изтребителя извършили въздушни удари в сряда, за да унищожат боеприпасите, които били изоставени, когато американските сили напуснали циментова фабрика южно от Кобани, Сирия, съобщи в. "Сабах".

Фабриката беше служила като координационен център за ръководената от САЩ коалиция и Сирийските демократични сили (СДС).

Само за два месеца 1153-ма загинали в Кобани

Над 1100 души са загинали за два месеца при боевете в сирийския град Кобани. Това съобщи днес телевизионният канал "Скай нюз - Арабия",...

Полковникът от американската армия Майлс Чагинс, говорител на коалицията, заяви, че ударите на изтребителите Ф-15E са предварително планирани и са унищожили боеприпаси, съхранявани в циментовата фабрика.

Той добави, че целият персонал на коалицията и "основна тактическа екипировка" са изтеглени от базата преди ударите.

Повечето от 1000 американски бойци в Сирия ще се изтеглят през следващите дни и седмици заради военната офанзива на Турция в Североизточна Сирия.

Анкара стартира операция „Мирна пролет“ на 9 октомври.

Над 300 000 изселени цивилни от турската офанзива в Сирия

Продължаващата седмица офанзива на Турция срещу контролираните от кюрдите райони в Североизточна Сирия е изселила над 300 000 души, съо...

Турската офанзива е насочена срещу кюрдските Отреди за защита на населението (ОЗН), които според Анкара са терористична групировка, която е разклонение на Кюрдската работническа партия (ПКК), бореща се срещу Анкара от 1984 г.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители