Жертвите на наводненията в Япония нараснаха до 216 души

956
Жертвите на наводненията в Япония нараснаха до 216 души
Снимка: БГНЕС

Броят на жертвите на силните дъждове и предизвиканите от тях наводнения и свлачища в Япония достигна 216 души. Това съобщи полицейското управление на страната.

По последни данни още няколко десетки души се водят за безследно изчезнали. Местните служби за извънредна помощ заедно с полицията и военните от Силите за самоотбрана продължават издирвателните и спасителни операции. Хиляди доброволци от цялата страна са пристигнали в западните райони на Япония, за да окажат помощ на пострадалите от стихията.

Загиналите от наводненията в Япония вече са над 200 души

Броят на жертвите на проливните дъждове и предизвиканите от тях наводнения и свлачища в Япония продължава да расте и вече достигна 204 ...

В резултат на наводненията и свлачищата, които засегнаха 31 от 47 префектури, най-малко 160 жилищни сгради са напълно унищожени, около 700 са получили сериозни повреди, над 25 хиляди са наводнени. Почти 6000 души се намират все още в евакуационните центрове. Ситуацията се усложни заради силните жеги, които връхлетяха Япония през последните дни. Температурата от рано сутринта е над 30 градуса по Целзий.

Силни дъждове се изсипаха над Япония миналата седмица. Те доведоха до преливане на реките. Това е най-смъртоносното наводнение в страната от 1953 г., когато са загинали 759 души и над 450 000 са останали без дом.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com