Ким Чен-ун е изпратил десетки хиляди севернокорейци в Русия

2749
Ким Чен-ун е изпратил десетки хиляди севернокорейци в Русия

Режимът в Пхенян е изпратил десетки хиляди севернокорейци в Руската федерация, за да печелят пари за родината си, пише германският национален ежедневник Die Welt, като се позовава на медийни доклади.

Съгласно разпространената информация, базирана на доклади на южнокорейски организации за защита на човешките права, в Руската федерация работят между 30 хил. и 50 хил. граждани на Северна Корея, които имат статут буквално на роби. Условията в родината им обаче са толкова отчайващи, че те дори са били принудени да плащат подкупи, за да бъдат изпратени да работят в Русия, уточнява още "Фокус".

Пак Гън Хе е планирала убийството на Ким Чен Ун

Предишното правителство на Южна Корея, оглавявано от президента Пак Гън Хе е планирало да ликвидира Ким Чен Ун, прикривайки смъртта му ...

От спечелените пари севернокорейските работници запазват само една малка част – повечето от заработените средства отиват за режима на Ким Чен-ун, показва тревожното разследване.

Според доклада на правозащитниците, властите в Северна Корея взимат до 80 на сто от заплатите, които печелят заетите в горското стопанство, и до 30 на сто от трудовите възнаграждения на строителните работници. Но не само – работниците са задължавани да плащат сами и настаняването си и да отделят средства за т.нар. Фонд за лоялност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com