Кървави разпятия и бичувания във Филипините на католическия Разпети петък (ВИДЕО)

1678
Кървави разпятия и бичувания във Филипините на католическия Разпети петък  (ВИДЕО)
Снимка: принтскрийн/YouTube/On Demand News

На католическия Разпети петък във Филипините фанатици бяха приковани на дървени кръстове, а други бяха бити с камшик по гърбовете в ужасяващи прояви на религиозна преданост.

Докато повечето хора в религиозната страна с преобладаващо католическо население прекарват деня на меса или със семействата си, някои стигат до крайности, за да изкупят греховете си или да потърсят божествена намеса в ритуали, които църквата не одобрява.

В село Сан Хуан, северно от Манила, стотици жители и туристи наблюдаваха обилно гарнирана с кръв възстановка на последните мигове на Исус Христос. Десетки мъже, носещи корони от лози и с покрити с плат лица, вървяха боси по тесните улички, като се биеха непрекъснато с бамбукови камшици. Кръвта се стичаше по гърбовете им и пръскаше зрителите, които се тълпяха пред магазините и къщите. Някои от фанатиците спираха, за да се проснат на земята, за да могат да бъдат бити с джапанки и парчета дърво, съобщава АФП, цитирани от БГНЕС.

Когато кръвта пък престанеше да тече от раните им, кожата им се пробождаше с бръснарски ножчета или с дървен чук с поставени парчета стъкло, за да започнат да кървят отново. "Правя го за семейството си, за да са здрави", казва 31-годишният Дарен Паскуал, след като му нанасят удари с камшик по гърба в рамките на загрявката за основното събитие. "Ако просто се молиш, не можеш да усетиш болката."

Какво трябва и не трябва да се прави на Разпети петък

Разпети петък е денят с най-строг пост - не е позволено дори пиенето на вода. На този ден Исус Христос е разпънат на кръста. Според вяр...

ОЩЕ: Защо се минава под масата на Разпети петък?

В последния етап на представлението трима мъже бяха ескортирани от костюмирани римски центуриони до глинен насип, където двама от тях бяха завързани за дървени кръстове.

На Вилфредо Салвадор, дребен и жилав бивш рибар, който играеше ролята на Исус Христос, бяха забити гвоздеи в дланите и стъпалата, докато над главата му прелитаха дронове, а туристите правеха снимки и видеоклипове. След няколко минути пироните бяха извадени и Салвадор бе спуснат на земята. Той беше откаран на носилка до медицинската шатра за преглед, преди да се прибере вкъщи с триколесно такси.

"Бог ми дава физическа сила за разлика от други, които не могат да го понесат", каза 66-годишният Салвадор, който започнал да участва в разпятието преди 15 години, след като претърпял психически срив. "Правя това по свой избор. Благодаря на Бог, че ми даде втори живот."

Спектакълът се разиграва в селата около град Сан Фернандо от десетилетия, но през последните три години разпятията бяха отменени заради Covid-19.

На Разпети петък Иисус изкупува греховете ни

Велики петък е най-тъжният, най-тежкият ден за Божия син Иисус Христос. Той бил разпитван, вменили му вина, а римският наместник Пилат ...

ОЩЕ: Разпети петък е - най-тъжният и драматичен ден за християните

Здравният отдел предупреди участниците, че рискуват да получат тетанус и други инфекции. "Съвсем ясно е, че разпятието на Христос е повече от достатъчно, за да спаси човечеството от греха", казва отец Джером Сечилано, изпълнителен секретар на комисията по обществени въпроси към Католическата епископска конференция на Филипините. "Ако искате греховете ви да бъдат опростени, отидете на изповед".

ВНИМАНИЕ: Кадрите не са подходящи за хора със слаби нерви

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Хутите атакуваха кораб в Тихия океан

Хамас ще отговори писмено на предложението за примирие в Газа

Италия свали дрон на хутите в Червено море

Турция подкрепя кандидатурата на Рюте за генерален секретар на НАТО

Блинкен: "Хамас" получиха изключително щедро предложение от страна на Израел

Като Путин: Съдът в Хага може да издаде заповед за арест на Нетаняху заради войната в Газа

В търсене на примирие: Блинкен пристигна в Саудитска Арабия (СНИМКИ)

По-строги закони срещу насилието над жени: Австралийци протестират след клането в търговски център

Психологически тероризъм: Израел за видео на “Хамас“ със заложници

Колкото топка за тенис: Градушка в Китай след торнадото (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com