Над 100 души са затрупани при срутването на сграда в Индия

24882
Над 100 души са затрупани при срутването на сграда в Индия
Снимка: Getty Images / Guliver

Най-малко 14 строителни работници са загинали при рухването на част от пететажна сграда в град Канакона в югозападния индийски щат Гоа, съобщи ДПА. При срутването на обекта имало над 50 работници, посочва индийската информационна агенция ИАНС, цитирана от БТВ.

Според представител на местната полиция около 20 работници са спасени и откарани в болница. Предполага се, че над 100 души са затиснати под развалините, съобщи телевизия Ен Ди Ти Ви.

Пореден случай на групово изнасилване и убийство в Индия

Стотици протестираха в Калкута, столица на индийския щат Западна Бенгалия, обвинявайки властите в бездействие след пореден случай на...

В спасителната операция участва и армията. На мястото на инцидента са изпратени над 350 военни. Спасителните действия, с кранове и булдозери, ще продължат и през нощта.

За момента причината за срутването не е известна. Според предварителните информации, причината за трагедията може би са нарушения на безопасността при изграждането на носещите конструкции, по-конкретно колоните.

Срутването на сгради е често явление в Индия. Над 60 души загинаха при рухването на жилищна сграда в Мумбай през септември миналата година. През април 2013-а жертви на подобен инцидент в същия град станаха 70 души.

Снимка: архив

Индийският върховен съд отряза хомосексуалистите

Индийският върховен съд остави в сила определението за хомосексуализма като престъпление. Правото да променя съществуващи закони има ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com