Пазарът за робини на "Ислямска държава"

68964
Пазарът за робини на "Ислямска държава"

"Днес е денят за пазар на робини. Днес е ден за разпределение и всеки ще получи своя дял". Това заявява боец от "Ислямска държава" в разпространено наскоро видео, показващо мъже от организацията, обсъждащи купуването и продаването на жени, предаде Global Post.

"Цената зависи от това дали тя има сини очи", допълва мъжът.

"Къде е йезидското ми момиче", пита друг.

"Ислямска държава" възмути света, когато през август отвлече 2500 йезиди, предимно жени и деца, при офанзивата си в планината Синджар.

Свидетелства на йезиди, избягали от ИД, говорят за стотици жени, използвани като робини, жертва на сексуално насилие, принудителни бракове и смяна на вярата, които са били разделени от децата си.

"На омъжените жени, приели исляма, се казва, че предишните им бракове не се признават от ислямския закон и те, както и неомъжените жени, ще бъдат дадени на бойците от "Ислямска държава"", твърдат запознати.

Жена на има Навиин избягала от ИД в началото на септември заедно с децата си след месец пленничество.

"Видях да взимат всички - около 10 млади жени и момичета. На възраст от 12 - 13 години до 20 години. Някои бяха завличани със сила. Имаше млади жени, омъжени, но без деца. Те (ИД) обаче не им вярваха, че са омъжени", заявява Навиин.

15-годишно момиче на име Равше, която също избягала от терористичната организация, твърди, че е била купена от войник за 1000 долара.

Малкото жени, които проговарят, описват картини на масови изнасилвания, държане в плен и насилствени бракове.

Жена на име Адла споделя, че е видяла приятелките си да бъдат жестоко бити и изнасилвани.

"Първо ме заведоха в голяма къща в Мосул. Беше пълна с жени. Заключиха всички врати, затвориха всички прозорци и поставиха стражи навсякъде. На всеки ден - два идваха и ни караха да си сваляме кърпите, за да изберат кои искат. Много жени бяха завличани извън къщата за косите", заявява тя.

Практиката жени да се разпределят между бойците на "Ислямска държава" беше потвърдена в последния брой на пропагандното списание на организацията - "Dabiq".

Европол няма данни за българи в "Ислямска държава"

Няма конкретни данни за българи в редиците на Ислямска държава в Сирия и Ирак. Това е заявил директорът на Европол Роб Уейнрайт в отгов...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия