X
 
 

Пожарите в Австралия може да станат норма, а не изключение

912 2
Пожарите в Австралия може да станат норма, а не изключение
Снимка: Getty Images/Guliver
Обобщение от 57 научни доклада, публикувани от 2013 г. досега показват, че мащабни природни бедствия като пожарите в Австралия могат да се превърнат от изключение в норма, информира БГНЕС, позовавайки се на Reuters.

Правителството на Австралия и някои медии се опитват да омаловажат ролята на предизвиканата от човека промяна в климата, но данните сочат, че страната е много по-уязвима за такива явления.

Австралия отделя десетки милиони за възстановяване на природата след пожарите

Австралийското федерално правителство ще предостави около 35 милиона долара за възстановяване на дивата природа на континента след пожа...

"Няма да обърнем тенденцията в затоплянето на климата в близко бъдеще, така че бедствия като това ще продължава да има", казва Ричард Бетс, ръководител на дирекцията за проучване на климатичните промени в Британската метеорологична служба.

Систематизирането на данните от 57-те доклада сочи, че все по-често се забелязва наличието на условия, които британските учени наричат "огнено време". Това е комбинация от високи температури, ниска влажност, слаби валежи и силен вятър. Същият ефект, който имат промените в климата над Австралия, е причина за големите пожари в западните щати на  САЩ, Южна Европа, Скандинавия, Амазония и Сибир.

В глобален мащаб, сезонът на пожарите се е удължил с 20%, казват учените.

Според Световната метеорологична организация, до края на века средната температура на Земята ще се повиши с 3 до 5 градуса по Целзий, ако обемите парникови газове, изпускани в атмосферата, не бъдат намалени. Това е три пъти над договореното от държавите в Парижкото споразумение за климата от 2015 година.

Бурни ветрове създадоха мегапожар в Австралия, хиляди излязоха на протест (ВИДЕО)

Бурните ветрове в Австралия обединиха два огромни пожара в мегастихия на територия, почти четири пъти по-голям от площта на Ню Йорк в ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • ДуПеСе да се закрие 1 ДуПеСе да се закрие преди 1 седмица Профил на трол?
    Ще станат като като има толкова много зелени екстремисти подпалвачи. Започнаха да ги арестуват вече в Австралия.
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    А бе малоумник, пожарите в Австралия ги е имало още от векове.
    : 0 !
ЛЮБОВЕН хороскоп за 27 - 31 януари
ЛЮБОВЕН хороскоп за 27 - 31 януари

Овен Овните трябва да спрат да мечтаят за невъзможното, за принца на бял кон и за романтиката от филмите. Опитайте се да бъдете по-здраво стъпили...