X
 
 

Президентът на Куба е на визита в Китай

719 0
Президентът на Куба е на визита в Китай
Снимка: Getty Images/Guliver
Китайският президент Си Дзинпин се срещна с пристигналия кубински президент Мигел Диас-Канел в Пекин и обеща „продължаваща подкрепа“ за режима в Хавана.

Диас-Канел е на първа азиатска обиколка след поемането на поста през април. Той стана първият президент от 1959 г. до  днес, който не носи фамилията Кастро.

Ким Чен Ун е говорил за ядрената си програма със Си Дзинпин, китайският президент отива в КНДР

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун се е срещнал в китайската столица, в Дома на народните събрания, с президента на Китай Си Дзинпин. ...

Си Дзинпин посрещна Диас-Канел в Голямата зала на народа, където те преминаха покрай почетната стража, предаде БГНЕС.

По време на разговорите китайският президент пое ангажимент пекин да продължи да подкрепя Куба където е възможно, наричайки страната „велика и забележителна“, която е преодоляла препятствия и сама определя пътя си, съобщи държавната телевизия CCTV. “Китай ще подкрепя Куба за защита на националния ѝ суверенитет и поемане по социалистическия път в съответствие с националните условия“, каза китайският президент. Си Дзинпин също така покани Куба да се включи в китайския инфраструктурен проект „Един пояс, един път“.

В отговор, Диас-Канел каза, че Куба ще черпи опит от Китай за развитието на местната икономика, като същевременно обновява своя социален модел.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално