Разследват харчовете на Нетаняху

7015
Разследват харчовете на Нетаняху
Снимка: Getty Images / Guliver

Израелският главен прокурор разпореди да се образува наказателно производство за прекомерни харчове в резиденциите на премиера Бенямин Нетаняху, предаде АФП, цитирана от Стандарт нюз.

Изненадващата новина идва след доклад на държавния контрольор, в който се посочва, че са харчени огромни суми обществени пари за битови разходи.

Разривът между САЩ и Израел - заради Иран

Рядко отношенията между американския и израелския президент са се влошавали толкова много, както през последните месеци. Веднага щом на...

Най-впечатляващи са разходите за храна, мебели, почистване и градинарски услуги в официалната резиденция на Нетаняху и съпругата му Сара в Йерусалим и в частния им дом в луксозния крайбрежен курортен град Цезарея. На този етап не се очаква семейство Нетаняху да бъдат разпитвани, тъй като по-голямата част от вниманието е насочено към Езра Саидоф - служител, който отговаря за голяма част от делата им.

Подобни проверки не са чужди за семейство Нетаняху, отбелязва АФП. Израелският премиер отдавна има имиджа на човек от висшето общество, пушещ пури и пиещ коняк. Що се касае до съпругата му, то тя е по-скоро обект на критики заради вкуса си към изключително скъпи вещи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия