Руският посланик в Турция се страхува, че може да бъде убит заради Сирия

6950
Руският посланик в Турция се страхува, че може да бъде убит заради Сирия
Снимка: Getty Images/Guliver

Руският посланик в Турция Алексей Ерхов заяви, че получава заплахи след влошаването на ситуацията в сирийската провинция Идлиб, съобщи БГНЕС, позовавайки се на РИА Новости.

Дипломатът отбеляза, че последните събития в сирийската провинция са предизвикали антируска истерия в турските социални мрежи.

Новият руски посланик пристигна в Анкара

Новият посланик на Русия в Турция Алексей Ерхов пристигна в Анкара, предаде ТАСС. „Новият посланик на Русия Алексей Ерхов присти...

"Има ескалация на напрежението в Сирия. Съгласен съм - много болезнени събития и тревожни дни. Първо руски офицери, после турски войници загинаха. Но вижте как това отприщи чудовищна атака в социалните мрежи. Не искам, но ще цитирам някои от заплахите към мен: "Кажи довиждане на живота", "Никой няма да скърби за Вас", "Време е да изгорите", каза Ерхов в интервю за Sputnik Turkey.

По думите му, подобна ситуация е имало преди пет години заради събитията в Алепо. "Как приключи това? Със "самолетната криза" и злодейското убийство на посланик Андрей Карлов. Между другото, те ме заплашват директно. И какво, никой ли не се учи от историята?”

Ерхов отбеляза и "кръвожадността на някои автори на блогове и публикации, гнева и омразата, понякога замъгляваща дори способността на авторите им да разсъждават логично".

"Но второто нещо, според мен, е още по-опасно: това е абсолютното нежелание да разбирате партньора, неговата логика на действията, да слушате думите му и да приемате за даденото правото на друг на собствената му гледна точка, различна от вашето виждане за случващото се. Ето такова настроение може да се превърне в голямо бедствие", заключи дипломатът.

Турция отправя артилерия и танкове към Идлиб

Командването на турската армия увеличава потенциала на военните части по границата със Сирия, съобщава Анадолската агенция. Там са прех...

Междувременно, сирийската столица Дамаск преживя ракетно нападение. Според официално съобщение, ПВО на града се е справило с няколко ракети и имало единствено поразени "въздушни обекти", но не се уточнява кой е авторът на атаката.

Предишната атака над Дамаск се състоя в нощта на 6 февруари. Тогава четири изтребителя F-16 на израелските военновъздушни сили, без да влизат във сирийското въздушно пространство, започнаха изненадващи атаки с осем ракети въздух-земя в предградията на столицата на Сирия. В отговор сирийските правителствени войски стреляха с противоракетни системи. В този момент самолет Airbus-320 със 172 пътници на борда влезе в района на летището в Дамаск. Диспечерите навреме изведоха самолета от засегнатия район и го пренасочиха за кацане до най-близкото алтернативно летище - в района на Хмеймим.

Как реагира Русия на напрежението в Идлиб - научете в този материал!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Телевизия "Ал Джазира" обвини израелската армия в насилие над неин екип

Докато Блинкен е в Сеул: Северна Корея изстреля балистични ракети

Не знаят кога е Нова година: Астролози в Шри Ланка не могат да се разберат

Сеул: Пхенян даде 7000 контейнера с боеприпаси на Москва

Пакистан предприе трансгранични атаки в Афганистан, напрежението расте

Поредна израелска операция в района на болница „Ал Шифа“ в Газа

Северна Корея изстреля нова балистична ракета

Ердоган нападна Израел, че превръща Газа в най-голямото гробище на жени и деца

Нетаняху непреклонен за Рафах, обвини съюзниците, че са изгубили моралния си компас

Петима бяха убити при атака срещу военен пост в Пакистан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия