САЩ може да увеличи значително спецчастите си в Сирия

3976
САЩ може да увеличи значително спецчастите си в Сирия
Снимка: Getty Images/Guliver

САЩ обмислят значително да увеличат силите за специални операции, разположени в Сирия, предаде Reuters, като се позова на осведомени правителствени източници.

Те не пожелали да разкрият точния размер на увеличението, което се обмисля, но един от тях подчертал, че с това контингентът на специалните сили в Сирия ще стане многократно по-голям от около 50-те военнослужещи, които сега са в Сирия и действат главно като съветници далеч от фронтовите линии, предаде БНР.

САЩ засилват военното си присъствие в Източна Европа

Пентагонът планира да разположи бронетанкова бригада в Източна Европа през февруари 2017 г. като част от ротацията на разположените в Е...

Предложението е едно от подготвяните за президента Барак Обама, който обмисля и увеличаване на силите в Ирак. Допълнителните американски военнослужещи в Сирия ще имат за задача предимно установяване на бази, в които ще обучават арабски племенни доброволци, желаещи да воюват с ИДИЛ. Племенните бойци накрая ще получат оръжие, създавайки условия за офанзива срещу фактическата столица на ИДИЛ Ракка с американска въздушна подкрепа. 

Междувременно, на срещата във Вашингтон по ядрената сигурност, Обама предупреди, че е реална заплахата терористи да се сдобият с ядрено оръжие и призова световните лидери да не се заблуждават, че няма риск от катастрофа и призова за подобряване на обмена на разузнавателна информация.

За да се предотврати употребата на радиоактивни материали със зла умисъл, държавите участнички във форума приеха план за действие. Той обаче ще се изпълнява доброволно, в съответствие с националните закони и международните ангажименти. Контактна група ще координира съвместните усилия в областта на ядрената сигурност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия