Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Забраниха известни американски шоколадови блокчета в Абу Даби

14 май 2024, 10:59 часа • 1425 прочитания

На пазарите в Абу Даби не се продават "нехалал" шоколадови блокчета Mars, съобщи англоезичното дубайско издание Khaleej Times.

Освен това се извършва проверка и вземане на проби от хранителните продукти в центровете за продажба, за да се гарантира, че храната е безопасна за консумация, пише още изданието. 

Каква е причината?

Причината за това е, че те съдържат говежди протеин, с което не отговарят на изискванията на мюсюлманите. Припомняме, че през 2019 г. Катар направи същото с блокчетата Mars, Bounty, Snickers и Milky Way.

Какво значи нехалални храни?

Халал е термин, обозначаващ всички позволени неща и дейности според исляма. В контекста на храненето терминът се използва за храна, която е допустима за консумация според ислямския закон и практика. Антоним на халал е „харам“ – арабският термин за нещо забранено. 

Нехалалните храни, от друга страна, се отнасят до храни, които не са разрешени за консумация от мюсюлманите според ислямските хранителни закони. ОЩЕ: Първият в света хотел на „Warner Bros“ с официално откриване в Абу Даби (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес