X
 
 

Смъртни случаи от непознат вирус в Китай

1637 0
Смъртни случаи от непознат вирус в Китай
Снимка: Getty Images/Guliver
Трети човек почина в Ухан, провинция Хубей в Китай, поразен от новия тип коронавирус, заради който се развива опасна пневмония. Общият брой на заразените достигна 198 души, се казва в съобщение на градската здравна комисия, цитирано от РИА Новости.

Регистрирани са 59 нови случая на зараза на 18 януари и 77 нови случая на 19 януари. Сред пациентите с новия тип коронавирус през последните два дни, са 66 мъже и 70 жени, най-младият пациент е на 25 години, най-старият - на 89. Симптомите при пациентите започват да се появяват преди 18 януари, първоначално са имали температура, кашлица и задух, уточнява БГНЕС.

59 китайци са в болница заради неизвестна форма на пневмония

Броят на заболелите от неизвестна до този момент форма на пневмония в Китай нарасна до 59 души, информира БГНЕС, като цитира РИА Новост...

"На 19 януари в град Ухан са регистрирани 198 случая на инфекция с нов тип коронавирус, от които 25 души вече са изписани от болницата, 35 пациенти остават в тежко състояние, 9 в изключително тежко състояние и трима пациенти са починали. Състоянието на останалите болни се оценява като стабилно", се посочва в изявление на градските здравни власти.

От 817 души, които са имали близък контакт с пациенти, 727 вече са извадени от медицински надзор, 90 са все още под наблюдението на специалисти и те все още не са проявили симптоми на заболяването.

В края на декември китайските власти съобщиха за огнище на пневмония с неизвестен произход в Ухан. Експертите установиха, че причинителят на заболяването е нов вид коронавирус. Към 19 януари общият брой на случаите нараства до 62 души, от които двама души са починали.

Коронавирусите са семейство от повече от 30 вируса, разделени на две подсемейства. За първи път са изолирани през 1965 година. Засягат хора, домашни любимци, птици, прасета, добитък. Коронавирусът е в състояние да провокира увреждане на дихателната система, стомашно-чревния тракт и нервната система.

Непознат вид пневмония вкара десетки в болници в Китай

Неизвестна форма на пневмония покоси 44 души в Китай. 11 от болните са в критично състояние в болница в град Ухан, главния град на кита...

Комитетът по здравеопазването на Даксин в Южен Пекин, където се намира ново международно летище, обяви, че има двама пациенти, поразени от новия коронавирус.

"Двама пациенти с треска пристигнаха в лечебните заведения, като преди това пътуваха до Ухан. Въз основа на проучването на клиничните симптоми, резултатите от епидемиологичния преглед и оценки от специалисти от Центъра за контрол и профилактика на заболяванията беше потвърдено, че пациентите са заразени с новия тип коронавирус", се казва в изявление на комитета.

И двамата са хоспитализирани и са под постоянно наблюдение от специалисти. Състоянието им се оценява като стабилно. Съобщава се, че тези, които са влезли в пряк контакт с болните, са поставени под лекарско наблюдение, но досега не са развили никакви признаци на заболяването.

Какво предизвика болестта в Япония - вижте в този материал!

Actualno.com

Етикети: