X
 
 

Състезание по укротяване на бикове в Индия взе една жертва

1059 0
Състезание по укротяване на бикове в Индия взе една жертва
Снимка: Pixabay
Един човек загина, а над 60 получиха различни наранявания по време на състезание по укротяване на бикове. Той се устройва в чест на ежегодния празник на плодородието Понгал в южния индийския щат Тамил Наду, съобщава „Times of India”.

Бикът побягнал, след като чул биенето на барабаните. При опит да го хване животното, 40-годишен участник в церемонията е бил стъпкан от копитата му.

В Майорка ще се състои първата борба с бикове от две години

Борбите с бикове се завърнаха в Майорка, след като частичната забрана за практикуването на бикоборството беше отменена от висш съд в Ис...

Ранени са били 66 човека, от които 37 укротители на бикове, а останалите – собственици на бикове и зрители.

Става въпрос за участници в знаменитата „индийска корида” Джаликату, която представлява зрелищно състезание по укротяване на бикове. Смята се, че тази традиция датира от най-малко 2,5 хиляди години.

За разлика от испанската корида, Джаликату не е битка на човека с бика, а именно укротяване. В отделните райони тази традиция е представена в различни вариации, но всички си приличат в едно – мъжът трябва да хване бика с две ръце за рогата и да се задържи така известно време или да измине определено разстояние върху него.

От началото на 2000 г. природозащитниците поведоха борба с тази многовековна традиция и през 2014 г. успяха да убедят Върховния съд за забрани Джаликату.

Ужасени индийци напускат село заради агресивни макаци

Индийско село било тероризирано от мародерстващи маймунски нашественици, поради което жителите бягат от района, съобщи в. „Дейли...

След многобройни протести, обаче, забраната е свалена. Въпреки че всяка година състезанието отнема няколко човешки живота и осакатява стотици хора, то не губи своята популярност.

Actualno.com

Етикети: