Техеран се задушава

13181

Училищата, университетите и административни служби ще бъдат затворени в иранската столица Техеран за втори път в рамките на един месец в събота, последният работен ден от иранската седмица. Това се дължи на високата степен на замърсяване, заяви в четвъртък управителят на иранската столица Мортеза Тамадон.

Службите за спешна помощ в Техеран посъветваха жителите да избегнат ненужно излизане, съобщи иранската информационна студентска агенция ISNA.

Шест държави от Персийския залив възроптаха срещу Иран

Лидерите на арабските страни от Персийския залив осъдиха Иран, като подчертаха, че Техеран трябва незабавно и напълно да прекрати наме...

Тамадон посочва, че комисия за контрол на замърсяването е взела това решение заради постоянния смог през последните три дни, съобщава агенция Мехр.

"Затварянето не е решение, но това е най-доброто решение, като се има предвид продължаващото високо ниво на показателите за замърсяване", каза той. Според него всички спортни прояви ще бъдат отменени до началото на следващата седмица. Само здравните и спасителните служби ще продължат да работят.

Подобна мярка бе взета на 3 декември 2012 г. в Техеран, когато министърът на здравеопазването прикани жителите да напуснат града.

Властите в столицата обявиха ограничения за движението в града, предаде БЛИЦ.

Иран с план за мир в Сирия

Иранското правителство предлага план от шест точки за разрешаване на конфликта в Сирия. Това заяви заместник-външният министър на Исл...

Техеран е сред най-замърсените градове в света поради географското си разположение в котловина на 1500 метра над морското равнище, заобиколен от планини и постоянно нарастващ трафик. В столицата живеят 8 милиона души. Освен това, иранските автомобили са с по-голям разход на гориво, отколкото в други страни, и то такова с по-ниско качество.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com