Полицаят, убил приятелката си в Ловеч, отива в психиатрия

13102
Полицаят, убил приятелката си в Ловеч, отива в психиатрия

33-годишният полицай Иво Маринов от Ловеч, който уби млада жена пред дискотека миналата година, ще бъде настанен в психиатричното отделение на Университетската болница във Варна.

Там комисия ще установи дали има психични отклонения или ще може да му бъде повдигнато обвинение, предаде БНР.

На 15 септември 2012 г. полицаят Иво Маринов застреля приятелката си Ивелина Георгиева пред дискотека в Ловеч. Полицаят от Сектор "Охранителната полиция" на Пето РПУ в Ловеч Иво Маринов, на 33 години, е прострелял с пет куршума 25-годишната си приятелка.

Той е извършил престъплението със законно притежаван служебен пистолет "Макаров", въпреки че по това време не е бил на работа. Вероятно Маринов е извършил убийство превъзбуден от разминаване на интересите им с жертвата. Двамата са се познавали от социалната мрежа и са контактували главно по телефона и с есемеси.

Месец след жестокото убийство бяха оповестени наказанията на полицаи в Ловеч. Порицание има за заместник-директора на Областната дирекция на полицията в Ловеч комисар Даниел Колев, а началникът на районното управление Светослав Съев е с писмено предупреждение.

Проверката бе извършена по нареждане на премиера Бойко Борисов. Директорът на полицията в града Георги Иванов обясни тогава, че действията, извършени от полицейските служители преди убийството по отношение на жалбите на жертвата, са били правомерни. Допуснати са само пропуски при регистрирането на сигнали в съответния дневник, за което е наказан главен инспектор Съев. С писмено предупреждение са наказани и още двама служители от ловешката полиция.

Редактор: Е. Гигова

Възрастен мъж е открит убит в ломско село

75-годишен мъж е открит убит в кладенец в ломското с. Комощица, съобщиха от ОДМВР в Монтана. На 19 ноември,  около 6,25 ч. в РУП ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com