Тръмп към Путин на Г-20: Не се бъркайте в изборите, г-н президент

4793
Тръмп към Путин на Г-20: Не се бъркайте в изборите, г-н президент
Снимка: Getty images/Guliver

Американският президент Доналд Тръмп с усмивка размаха пръст на руския си колега Владимир Путин след срещата между двамата, която се проведе тази сутрин в Осака. Стопаните на Белия дом и Кремъл не споделиха подробности за темите на разговора си със журналистите, който е част от форума Г-20, съобщават световните агенции.

По-рано днес руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви пред РИА Новости, че са били „обсъдени въпроси за стратегическата стабилност, засегнати са били и теми, свързани със Сирия и Украйна”. Срещата на Путин и Тръмп продължи час и половина, отбелязва още БГНЕС.

Дипломацията като обслужващ персонал

Започва Г-20. А животът си продължава. Гледайки се в очи, световните лидери ще присядат на чужди маси. Но не за преговори. Още по-малко...

„Президентът Тръмп приключи срещата си с президента Путин. Двамата се съгласиха, че подобряването на отношенията е в интерес на двете страни и на целия свят. Те също така обсъдиха ситуацията в Иран, Сирия, Венецуела и Украйна“, се казва още в съобщението на Белия дом, публикувано в Twitter.

В началото на разговорите руският президент отбеляза, че двамата с Тръмп „имат, за какво да си говорят“. На свой ред американският държавен глава съобщи, че сред темите, които ще бъдат обсъдени, са въпросите на разоръжаването и търговията. Тръмп изрази мнение, че резултатите от срещата ще бъдат отлични. На въпроса на журналист дали е предупредил Путин да не се меси в предстоящите президентски избори в САЩ, Тръмп се обърна към държавния глава на Руската федерация и усмихвайки се, размаха пръст срещу него с репликата: „Не се бъркайте в изборите, г-н президент, не се намесвайте!" Путин не каза нищо, но се засмя в отговор.

Срещата на Г-20 в Осака - куп въпроси и малко отговори

Световните лидери се събират в Япония в петък, 28 юни, на среща на Г-20, с най-високите залози и най-голямото разделение от години, с а...

"Много-много положителни неща ще произлязат от нашата връзка", прогнозира Тръмп след усмивката на Путин. „Не мога да не се съглася с господин президента", заяви от своя страна руският лидер.

Actualno.com припомня, че днес и утре в Осака (Япония) се провежда световният форум Г-20, който събира лидерите на най-големите икономики на планетата. Срещата на върха идва на фона на голямо геополитическо напрежение, високи залози и множество конфликтни точки с акцент върху търговската война между САЩ и Китай, както и изменението на климата.

Още за Г-20 вижте тук и тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Иранските власти предупреждават: Внимавайте за крокодили

Вулканът Руанг отново изригна в Индонезия (ВИДЕО)

Земетресение в Егейско море край Измир

НАСА: Китай крие военна дейност в Космоса

Иран омаловажава последиците от удара в Исфахан, твърдят израелски източници

Apple изтрива WhatsApp и Threads от китайския магазин за приложения по нареждане от Пекин

Земетресение от 4,6 удари Северен Иран

Ще има ли нов ирански отговор срещу Израел? Коментар от Техеран след взривовете в Исфахан (ВИДЕО)

МААЕ: Няма поражения по ирански ядрени обекти

Ердоган призова за запретване на ръкавите и спиране на клането в Ивицата Газа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com