Участниците в ТТП се отказват от конкурентна девалвация на валутите

2878
Участниците в ТТП се отказват от конкурентна девалвация на валутите
Снимка: Thinkstock/Guliver

Участниците в Транс-Тихоокеанското партньорство (ТТП) подготвят паралелно споразумение за отказ от конкурентна девалвация на националните валути, предаде Reuters.

Постигнатата вече договореност за ТТП, предвиждащо създаването на най-голямата зона за свободна търговия в света, се представя като търговски договор, който отговаря на „по-високите стандарти“, поясни източник, започнат с преговорите.

По думите му един от тези стандарти трябва да бъде въведен и в сферата курсовата политика на валутите. Той ще предвижда отказ от намаляване на курса на националните валути за постигането на конкурентни предимства.

Припомняме, че днес на преговорите в американския град Атланта между 12 държави от Тихоокеанския регион бе постигнато споразумение за Транс-Тихоокеанското партньорство (TTП). Въпросните държави създават зона за свободна търговия, която обхваща 40% от световната икономика. ТТП предвижда правила за търговия и инвестиции, които да бъдат в сила през този век. Дванадестте страни са Чили, Нова Зеландия, Бруней, Сингапур, Австралия, Виетнам, Канада, Малайзия, Перу, САЩ, Мексико и Япония.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com