УНИЦЕФ: Милиони деца се нуждаят от помощ след трусовете в Турция и Сирия

5187
УНИЦЕФ: Милиони деца се нуждаят от помощ след трусовете в Турция и Сирия
Снимка: Getty Images

Седмица след двете опустошителни земетресения и повече от 1600 вторични труса в Турция и Сирия УНИЦЕФ предупреждава, че милиони деца се нуждаят от спешна хуманитарна помощ. Все още не е ясен точният брой на засегнатите деца, но 4,6 милиона деца живеят в 10-те провинции в Турция, пострадали от земетресенията, а повече от 2,5 милиона деца живеят в засегнатите райони на Сирия. 

„Децата и семействата в Турция и Сирия са изправени пред неописуеми трудности след последствията от тези опустошителни земетресения“, заяви изпълнителният директор на УНИЦЕФ Катрин Ръсел. „Трябва да направим всичко по силите си, за да гарантираме, че всеки оцелял при това бедствие получава животоспасяваща подкрепа, включително чиста вода, храна, хигиенни и медицински материали, както и подкрепа за детското психично здраве. Не само сега, но и дългосрочно“, допълни тя. 

ООН: 7 млн. деца са засегнати от земетресението в Турция и Сирия

Повече от 7 милиона деца са били засегнати от силното земетресение и силния вторичен трус, които опустошиха Турция и Сирия миналата сед...

Броят на загиналите и пострадали деца при земетресенията все още не е потвърден, но най-вероятно е от порядъка на хиляди. Официалният общ брой на жертвите вече надхвърли 35 000.

УНИЦЕФ България вече започна кампания за набирането на средства в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия. Всеки може да подкрепи усилията на УНИЦЕФ, като изпрати SMS с текст UNICEF на 1021 и дари 5 лв. еднократно (ДДС и такси не се дължат за абонати на всички мобилни оператори). Дарения могат да се направят и онлайн на https://dari.unicef.bg/emergency.

Част от даренията през трите вечери на благотворителния мини сезон на шоуто „Като две капки вода за всяко дете“ по NOVA също са предназначени за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия. Един лев, получен от всяко SMS дарение, ще бъде пренасочен в помощ на пострадалите деца и семейства. 

УНИЦЕФ работи денонощно, за да осигури животоспасяваща помощ на засегнатите от земетресенията. Екипите на Детския фонд на ООН са на терен заедно с партньори, за да доставят хуманитарна помощ – медицински материали, одеяла, дрехи, чиста питейна вода и хигиенни материали, както и да осигурят безопасни пространства, където децата могат да играят и да се възстановят от травматичните събития, на които са станали свидетели. 

Всички български спасители, участвали в търсенето на оцелели в Турция, се прибират

Всички български спасители, участвали в търсенето на оцелели от земетресенията в Турция се прибират днес. Спасителите, които останаха и...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Психологически тероризъм: Израел за видео на “Хамас“ със заложници

Колкото топка за тенис: Градушка в Китай след торнадото (ВИДЕО)

Торнадо в Южен Китай, има жертви (ВИДЕО)

След атентата в "Крокус Сити Хол": На граждани на Таджикистан масово се отказва достъп в Русия (ВИДЕО)

"Хамас" отново сяда на масата на преговорите с Израел

Ново мощно земетресение удари Тайван (ВИДЕО)

Убити и ранени при удар по газов комплекс в Ирак

Колата на израелски министър се преобърна, той е в болница (ВИДЕО)

"Борба между потисници и потиснати": Турският външен министър за спора между израелци и палестинци

Вместо да се срещне с Путин, Ердоган отива в САЩ през май

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com