В Кувейт се провеждат повторни парламентарни избори

3408
В Кувейт се провеждат повторни парламентарни избори

Избирателните секции в Кувейт отвориха в събота. Гражданите на страната избират парламент за втори път за последните 10 месеца на фона на бойкота на опозицията в протест срещу промените в избирателния закон, предаде АФП.

В избирателната секция в Салва, на 15 км южно от столицата Кувейт, само няколко гласоподаватели се явиха, при положение, че в секцията са регистрирани повече от 4 600 души, които имат право да дадат своя вот.

Кувейт: 10 години затвор за обида в Туитър на пророка Мохамед

Жител на Кувейт бе осъден на 10 години затвор заради обида в Туитър, която бил нанесъл на пророка Мохамед, една от жените му и лидерит...

В навечерието на изборите, петите след средата на 2006 година, десетки хиляди поддръжници на опозицията проведоха масови демонстрации в петък с призив към избирателите да бойкотират изборите.

В хода на последните парламентарни избори, състояли се през февруари тази година, болшинството от местата в Националната асамблея получиха опозиционните сили, където преобладава влиянието на ислямистите и племенните лидери. Въпреки това на фона на конфликта между депутатите и правителството на страната през юни 2012 година Конституционният съд на Кувейт призна резултатите от изборите за недействителни и възстанови състава на парламента от 2009 година. В този си състав законодателният орган работи до октомври, когато емирът на Кувейт шейх ал Сабах ал Ахмед ал Джабер ас Сабах разпусна парламента и назначи повторни избори на 1 декември.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com