Бургер билдинг или един вкусен финал на седмицата

4642
Бургер билдинг или един вкусен финал на седмицата
Снимка: Actualno.com

Здравият екип е ключов елемент от добрата работа. За такъв е нужно хората да се познават и да се разбират. А нищо не сплотява така група хора, както храната и времето, прекарано заедно, докато има вкусно хапване. Което сами да приготвим, разбира се. И докато годишните тиймбилдинги изискват организация и време, в Уебграунд всеки петък следобед правим малки, но симпатични и уютни събирания, които задължително вървят с вкусни бургери.

Петък е. От рано сутринта всеки от екипа се е захванал усърдно със задачите, чак редакцията жужи като кошер от напрегната дейност. Заети сме, но към обяд, когато вече уикендът чука на вратата, а най-важното от дейността на всяка медия вече е отхвърлено, се ослушваме за завръщането на Румен. Днес на него е ред да осигури бургерите за ежеседмичния ни гастро тийм билдинг – бургери ала Уебграунд, така, както си ги направим. Самата идея да приготвяме храна не само за себе си, но и за хората, с които делим редакция, бюро, покриваме интервюта, материали, е като специалната подправка на обяда. Такъв, какъвто няма как да го опиташ другаде и с други хора.

Румен се е завърнал от Лидл, чува се разопаковането на торбите в кухнята. Той е донесъл храната, сега може да се оттегли и да ни остави ние да се погрижим за останалото. Имейлите са изпратени, материалите за деня са качени в сайтовете и постепенно се събираме около офисната грил-фурна и дъската за рязане. Бургерите са овкусени и се запичат с цвърчене. Един реже лук на шайби, друг вади чедър, трети мие доматите. Чува се тропане на прибори, вътрешни шеги, смях – удоволствието да сме заедно и този петък.

След по-малко от 15 минути масата е подредена. Зеленчуците са нарязани и за гарнитура, и за плънка на хамбургерите. Ха, някой се е сетил за чипс, отлично решение! От месото се носи изкусителен аромат, а цвърченето говори само за едно – страхотна храна. Питките също са минали бърз курс на горещо и хлебчето е с хрупкава коричка и пухкава среда, чедърът се разтича по месото, а лукът и айсбергът омекотяват вкуса на бургера и му придават така важната свежест.

„Ще ми подадеш ли ей онзи бургер?”, „Има ли още безалкохолно?”, „Ей, този беше за мен, нали помолих Александър за по-препечено хлебче!”. „Вижте моя бургер! Казах „Вижте”, не „Взимайте го!””

Известно време около масата не се чуват други реплики. Постепенно гладът е утолен, настроението е все по-високо, а храната е изчезнала и масата изглежда опустошена. И тази седмица завършва пълноценно – с отметнати задачи, пълни стомаси и доволни усмивки. Да видим чия рецепта за бургер ще опитаме следващия петък.

 

Огладняхте ли? Всеки може да приготви бургери за офиса или вкъщи като намери всичко необходимо от 12 до 18 октомври в Лидл. Какво чакаш? Бъргеромания!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Готви умно – от върха на езика до дъното на сърцето
Готви умно – от върха на езика до дъното на сърцето

Врата на кухнята не се отваря никога внимателно, винаги някаква страст и глад за нещо ни води натам. В нашия случай гладът не е само физически и страстта...