Готви умно – от върха на езика до дъното на сърцето

8095
Готви умно – от върха на езика до дъното на сърцето
Снимка: Готви умно

Врата на кухнята не се отваря никога внимателно, винаги някаква страст и глад за нещо ни води натам. В нашия случай гладът не е само физически и страстта не е само към вкуса. 

Стоян и Десита отварят пред нас много неща - вратата на кухнята си, вратата на фурната си, вратата към личния си свят, кориците на новата си книга и с нея една нова глава и в нашия кулинарен живот. 

Те самите твърдят, че рецептите в новата им книга са подходящи както за напредналите гастрономи, така и за тези, които правят своите първи стъпки в света на кулинарията. От профилът им в Instagram, през техния сайт GoodLife.bg и до книгата им, те ни водят за ръка, показвайки ни най-красивото и най-свидното си - тяхната работа и техния живот. 

Започват своя медиен път със създаването на Webcafe, където се случва всичко друго, но не и това, което в момента ги прави хората, които са, а именно: Готвенето! Когато за пръв път решават да приготвят лучената супа вишисоаз, на която Стоян попада в книга на Антъни Бурдейн, това е повратната точка за тях и нещо пламва (не само на котлона.)

Преоткривайки истинската си страст и цел в живота, така те тръгват на вечното си и никога несвършващо пътешествие по пътя на вкусовете и ароматите, така подходящи да сеят спомени за хубави и топли моменти. 

Със създаването на Goodlife.bg следват 10 години на постоянно експериментиране, готвене, опитване и сбъдване на истински магии под сръчните и упорити ръце на Десита. Стоян от своя страна, който споделя, че достъпът му до кухнята е сравнително ограничен, подчертава най-красивото от кулинарните ѝ магии и го поднася на читателите и последователите им, чрез своите фотографии. Двамата заедно подчертават истинското усещане, което стои зад термина гурме - чисто, семпло, истинско, сурово, класно и емоционално. Богато на вкусове, богато на опит и на много истории и спомени, оставащи още след първата хапка и дори след първото счупено яйце.

А след всички тези приключения (и вероятно планирани много други бъдещи такива), се ражда и първото им книжно дете, събрало в себе си целия страстен стремеж, с който двамата буквално танцуват из кухнята - ГОТВИ УМНО. Някой с касерола, друг с камера. 

Те започват да издават книги много по-рано, още през 2017г., но до тяхната стигат чак през тази. В крайна сметка хората обаче не случайно са казали, че хубавите неща стават бавно. А това определено е печено на бавен огън! 

Тя е една наситена и разнообразна колекция от безкрайни вкусове и емоции, избухващи както на снимка в уютните си и вкусни цветове, така и под ръцете на всеки съумял да я приготви и да влюби не само себе си, но и близките си хора в нея. 

Защото и за тях това е едно от основните послания, които се опитват да предадат чрез богатия си на цветове и вкусове опит - храната, която приготвяме, има за цел да ни стопля отвътре не само в стомаха, но и малко по-нагоре, в душата. Да събира хората един около друг, когато хапват заедно любимите си храни, превръщайки ги в спомени, когато готвят заедно, превръщайки го в приключение и когато приготвят за любимите си хора храна, която те ще запазят не само на върха на езика си, но и в дъното на сърцето си. 

 

Готви умно – книга, съдържаща близо 150 рецепти от цял свят, съчетаващи умело класически готварски техники с модерни технологии. Включените рецепти са адаптирани и пречупени през усещанията на авторите, които добавят и няколко свои успешни кулинарни експерименти и импровизации.
Автори на изданието са фууд стилистът и готвач Десислава Георгиева и кулинарният фотограф и видеограф Стоян Георгиев, а „Готви умно“ е страхотен подарък за всички почитатели на кулинарни приключения.

Книгата "Готви умно" можете да закупите и от офиса на Goodlife.bg на ул. "Нишава" 37 или в LA Cave du Moulin на ул. "Солунска" 33 в София, както и онлайн от ТУК

 

 

Автор: Ния Петрова

Снимки: Десита и Стоян

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Готви умно – от върха на езика до дъното на сърцето
Готви умно – от върха на езика до дъното на сърцето

Врата на кухнята не се отваря никога внимателно, винаги някаква страст и глад за нещо ни води натам. В нашия случай гладът не е само физически и страстта...