5 полезни и интересни източника на знания и забавления за вашите деца

4226
5 полезни и интересни източника на знания и забавления за вашите деца
Снимка: Технократи

В последните месеци за много родители съчетаването на работа с гледане на деца #вкъщи се оказа сериозно предизвикателство. Затова поканихме нашите приятели от Технократи да споделят 5 полезни и интересни източника на знания и забавления за вашите деца. Като бонус има и нещо за вас, скъпи родители.

А кои са Технократи? Накратко: екип с голяма страст към наука, образование и технологии. Убедени сме, че ще останете очаровани и много вдъхновени след като разгледате инициативите и проектите, с които се занимават ежеднвено. Роботика, възобновяема енергия и изкуство са част от темите, с които увлекателно ще запознаят вас и децата ви. Ето какво ни споделиха от Технократи:

Ние самите преминахме на изцяло дистанционна форма на обучение и вече работим с редица училища и ученици. Разбира се продължаваме и с нашите уикенд занимания и макар да ни липсват децата, осъзнаваме сериозността на ситуацията.

Всички знаем, че децата прекарват доста време пред компютрите, незaвисимо дали за онлайн часа по Човек и природа или за поредната готина игра в Steam. Именно тук искаме да “хакнем” процеса и да им предложим онлайн локации, които ще развият различни умения и знания. Но по същество:

1. www.code.org - Страхотна платформа, която дава възможност на вашето дете да опознае света на блоковото програмиране. Целият процес е представен под формата на игри, а на всичкото отгоре игрите са добре познати на вашите деца: Minecraft, Angry Birds, Frozen и други. Заслужава си да опитате сайта и поради факта, че не изисква абсолютно никаква регистрация, а влизате директно през браузъра на компютъра си. Възрастова група: Деца на възраст 5-6г.+

2. www.typingclub.com/ - Голяма част от децата днес се “раждат” с дигитално устройство в ръка. Независимо дали е таблет, телефон или някаква друга джаджа. Проблемът, който наблюдаваме, че възниква, освен прекомерното използване на устройства е, че децата не се научават да пишат на клавиатура. Повярвайте ни от опит ви споделяме, че дори деца в 5-6 клас имат затруднения при работа на компютър и писане на клавиатура. Този сайт, отново под формата на игра и състезания, позволява на вашето дете да упражнява писане на клавиатура и намиране на правилните буквички по много забавен и интересен начин.

3. www.kids.nationalgeographic.com/ - National Geographic доста са се постарали и са създали един много готин и разнообразен сайт, посветен на вашето дете. В сайта децата ви могат да играят игри, да отговарят на викторини и да гледат образователни видеа за различните континенти и животни. Процесът протича на английски, но хей, още една причина да проверите дали уроците по английски се отплащат.

4. www.duolingo.com/ - И като стана въпрос за езици. Един добре познат сайт на повечето от вас, в който детето ви може да упражнява английски, немски, италиански и много други световни езици. Отново процеса е изключително забавен, с печелене на точки и минаване на различни мисии. В крайна сметка всички учим най-добре когато се забавляваме и прилагаме наученото практически веднага.

5. www.knigovishte.bg/ - Щастливи сме да споделим и един готин български сайт за любителите на четенето! Книговище е платформа, в която децата могат да отговарят на въпросници свързани с книги, които вече са прочели. Отново могат да печелят точки и да се състезават с други деца. Кеф, стига да ви се чете.

„Технократи” предлага обогатяване на училищната програма в България чрез интегриране на технологии в учебните предмети

Обогатена и по-ефективна училищната програма в България, чрез включване на технологии в учебните предмети, представя образователен цент...

*6. https://www.metopera.org/ - И нещо за вас родители, и най-вече за привържениците на операта. Метрополитън опера споделя всяка вечер от 19:30 часа различни опери със страхотно качество на картина и звук. Наистина си заслужава изживяването.

Надяваме се съвсем скоро да ви посрещнем в нашия нов дом в сърцето на София - част от най-новият Co-Innovation hub - Резонатор. Подгорвили сме ви нови групи по роботика, програмиране, зелена енергия, летни академии през юли и много други нови програми. Повече за нас може да научите тук, а при каквито и да е възникнали въпроси не се колебайте да ни пишете тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЕМЕЙНИ ЗАБАВЛЕНИЯ - #ВКЪЩИ:

Дълбините на Австралия, Шотландия: новата дива природа и Скритият вулкан по VIASAT NATURE

Проф. Бетани Хюз се завръща по Viasat History със Съкровищата на БЪЛГАРИЯ и още

Домина, Мърдок, Мис Скарлет и херцогът – най-нови сезони по EPIC DRAMA

Австралийски търсачи на сапфири и Реставраторите от Долината на ръждата отново по VIASAT EXPLORE

Дивите ирландски острови и мечки в Трансилвания по VIASAT NATURE

Тайните на древните мъртъвци и Военни истории по VIASAT HISTORY

Epic Drama представя МЕГРЕ в две завладяващи криминални истории в Париж от 50-те години

TV1000: Кунг Фу Панда, още анимации и седмица комедия след седмица на Спилбърг

Домина, Скарлет, Мегре и още по EPIC DRAMA

Топ летци, екстремни дърводелци и лов на съкровища по VIASAT EXPLORE

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com