В скъпия гардероб на европейския мегасериал „Подводницата“

9352
В скъпия гардероб на европейския мегасериал „Подводницата“
Снимка: Epic Drama

Втори сезон на високобюджетната продукция се завърна в ТВ дома на епичната драма и ще бъде тук всяка неделя от 22:00 с повторение в събота след 23:30

Сигурно ще ви изненадаме, но гардеробът на сериала „Подводницата“ не е пълен само с униформи. Като военен епос, чието действие се развива през Втората световна война, разбира се, там се намират много повече примери на мъжка мода от 40-те години на 20-ти век, но не липсва и дамско присъствие, сякаш по-осезаемо в новия сезон.

Като една от най-високобюджетните европейски продукции в последните години, с втория си сезон Das Boot, както е оригиналното му име, ни отвежда и от двете страни на океана и ни показва много повече от атмосферата на епохата, вече и от двете страни на Атлантика.

Заснет в рамките на 104 дни, на пет снимачни локации: Ла Рошел, Манчестър, Ливърпул, Прага и Малта, новият сезон обещава впечатляващи екшън сцени и неочаквани обрати, както и интензивно развиващи се характери.

Завръщащи се и новопристигащи персонажи в новия сезон на „Подводницата“ – в очаквани и в необичайни дрехи:

Том Влашиха e в ролята на Хаген Форстер, главата на Гестапо в Ла Рошел. Том е любимец на българската публика, която го познава от ролята му на Джакен Хгар от сериала Game of Thrones, във връзка с който дори е гостувал в България.

Том Влашиха като Хаген Форстер - главата на Гестапо в Ла Рошел - с едно от новите лица във втори сезон – актрисата Фльор Гефриер като Марго Бостал, съквартирантка и съучастничка на Симон Щрасер, която е във фатален конфликт с Форстер

Винсънт Картайзър се завръща във втори сезон; той е бизнесменът Сам Грийнууд. Винсънт е познат на българската аудитория от сериала „Момчетата от Медисън авеню“.

Бонус: Ново лице във втори сезон е германският актьор Томас Кречман, в ролята на адвокат Бергер в Ню Йорк, който може и да спомогне за завръщането на Хофман в родината. Кречман е популярен от големия екран с ролите си в „Пианистът“, , както и в „Подводница U-571“ с Матю Маконъхи, а също и с ролята си на Вернер фон Браун от сезон 2 на „Проект Синя книга“.

Интересен факт: Главният герой на първи сезон – Подводница U-612, ползвана при снимките, е копие от американската армия, непредназначено за потапяне, и вече отдавна е филмова звезда – точно същият съд, макар и значително модифициран за сериала „Подводницата“, е ползван при снимките на „Подводница U-571“ от 2000 г.

Рик Окон като Клаус Хофман и Томас Кречман като адвокат Бергер в кадър от американския театър на действието, „Подводницата“ сезон 2

Рик Окон (Tatort) – младият актьор в ролята на капитан Клаус Хофман, чието завръщане в сериала е голямата изненада в премиерния епизод на сезон 2. Намираме го в Ню Йорк.

В новия сезон се появяват и нови лица, сред които очарователната Рошел Нийл (Terminator: Dark Fate) като Касандра Лойд, от която, подобно на героя на Рик Окон, се впечатляваме още в първи епизод.

Действието във втори сезон се развива девет месеца след последните събития от сезон първи. През декември 1942, опитният военноморски ас Йоханес фон Райнхарц (Clemens Schick, Казино роял) е изпратен с подводница U-822 на тайна мисия до източното крайбрежие на САЩ, където трябва да остави трима саботьори. Неговата вярност е поставена под съмнение и подводница U-612, с командващ офицер Вранглер (Stefan Konarske, Младият Карл Маркс) е изпратена да го преследва.

Бившият командир на U-612 Хофман (Rick Okon, Таторт) се е разминал на косъм от смъртта в Атлантическия океан. В Ню Йорк, той е намерил подслон при Сам Грийнуд (Vincent Kartheiser, Момчетата от Мадисън авеню), който дължи живота си на Хофман, и чрез когото среща родения в Германия адвокат Бергер (Thomas Kretschmann, Подводница U-571). Ще успее ли адвокатът да му помогне да се завърне в Германия?

EPIC DRAMA на VIASAT WORLD стартира в DTH и IPTV платформите на BULSATCOM

Цялото портфолио от ТВ канали на Viasat World вече е налично в мрежата на водещия доставчик на ТВ услуга в България Лондон...

Междувременно в Ла Рошел, Симон (Vicky Krieps, Призрачна нишка) продължава тайно да помага на засегнатите от нацистката окупация, а Фостър (Tom Wlaschiha, Game of Thrones), глава на Гестапо, има подозрения, че тя и съквартирантката й Марго (Fleur Geffrier, Тя) разработват таен коридор за бягство на еврейско семейство.

„Подводницата“ сезон 2 дебютира по Epic Drama на 17 май, неделя, а повторението гледайте в събота след 23:30, а сезонът започва така:

В Ла Рошел командирът на подводница Йоханес фон Райнхарц получава нова мисия. Марго и съквартирантката й Симон помагат на семейство Голдблат да избяга от града. В Ню Йорк Хофман копнее да се върне у дома и да изчисти името си...

Epic Drama е ТВ канал за исторически драматични сериали от семейството на Viasat History и TV1000, достъпен в Булсатком на позиция 433 за IPTV и HD приемниците и на 76 за SD приемниците, в мрежата на А1 България на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) – 201, в ТЕЛЕКАБЕЛ - на HD позиция 228, в NetWorx – на позиция 230, в София – в NET1 на 137 канал, във VIVACOM TV на позиция 55 за DTH TV 2L и на 76 за IPTV в пакет TV 2L+. За пълната програма на канала следете https://www.epicdrama.bg/.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЕМЕЙНИ ЗАБАВЛЕНИЯ - #ВКЪЩИ:

Дълбините на Австралия, Шотландия: новата дива природа и Скритият вулкан по VIASAT NATURE

Проф. Бетани Хюз се завръща по Viasat History със Съкровищата на БЪЛГАРИЯ и още

Домина, Мърдок, Мис Скарлет и херцогът – най-нови сезони по EPIC DRAMA

Австралийски търсачи на сапфири и Реставраторите от Долината на ръждата отново по VIASAT EXPLORE

Дивите ирландски острови и мечки в Трансилвания по VIASAT NATURE

Тайните на древните мъртъвци и Военни истории по VIASAT HISTORY

Epic Drama представя МЕГРЕ в две завладяващи криминални истории в Париж от 50-те години

TV1000: Кунг Фу Панда, още анимации и седмица комедия след седмица на Спилбърг

Домина, Скарлет, Мегре и още по EPIC DRAMA

Топ летци, екстремни дърводелци и лов на съкровища по VIASAT EXPLORE

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com