Здравко Василев: Животът в стихията на морето може да превърне човека в истински моряк

6786
Здравко Василев: Животът в стихията на морето може да превърне човека в истински моряк
Снимка: Здравко Василев

25 юни е Международен ден на моряка. Няма как да не поканим в нашето ВКЪЩИ именно Здравко Василев - първият победител в риалити предаването "Биг брадър" (2004-2005г.), а за жителите на Приморско и познат с обществената си активност и атракциите, който предлага на пристанището в града - разходка с яхта до Тюленовата пещера, разходка на тъмно с лодка с прозрачно дъно, която той сам е конструирал, настаняване в един от най-добрите семейни хотели на Приморско.

Свързахме се със Здравко, за да разберем повече за това кога се е влюбил в морето, къде се чувства като у дома си и каква е ситуацията в момента по Южното Черноморие. Ето какво ни сподели той:

Какви хора са моряците?

Има два типа хора на този свят. Първите виждат морето само като много вода на едно място, страхуват се от него и за по-сигурно са пуснали дълбоки корени в сушата. Другите виждат в морето възможности. Възможности за приключения, пътешествия или работа. Обикновено тези вторите са безнадеждно влюбени в морето. Някои от тях наричаме моряци. Познават се отдалеч, защото само животът в стихията на морето може да превърне човека в истински моряк.

Здравко като малък с майка му Илка

Като малък искал ли си да станеш моряк?

Не! Никога не съм искал да стана моряк! Виж, капитан - да. Шегувам се. Израснал съм на метри от морето и неговата необятност винаги ме е привличала. Мечтите ми винаги са били свързани с водата и моя малък кораб, с който да се отправя към безкрая. Скоро разглеждах детските си албуми и ми направи впечатление, че на много от снимките държа лодка или корабче в ръцете си. Явно всичко е предопределено в нашия живот! Радвам се, че и моите деца безкрайно обичат морето, а малкия Влади без никакъв страх се катери по лодките и иска да ги управлява.

Започна ли летния сезон в Приморско?

Южното черноморие, въпреки своята атрактивност, природа и очарование на малките крайбрежни градчета, има тенденция всяка година все по-късно да започва сезона. Кризата с пандемията и войната в Украйна, както и липсата на адекватна държавна политика по отношение на източноевропейските пазари, жестоко ще се отрази на този летен сезон . Повечето приятели и колеги занимаващи се с туризъм са се настроили за кратък, но силен сезон , което е най-лошият формат на туризъм, който може да се предложи. Всъщност, един звучен шамар от провален летен сезон би бил отрезвяващ за целия туристически отрасъл, защото неглижирането на натрупаните през годините проблеми, неуредици в инфраструктурата и плажовете, презастрояването, отношението към клиентите и т.н., доведоха до ниско качество на цялостния продукт и това повлича надолу всичко по веригата. Не е място и време да говорим за това, но туризма не е случайно икономическо събитие, а се изисква професионализъм, работа и иновативност, за да оцелееш в свят на жестока конкуренция.

ВИЖТЕ КОЙ Е НЕГОВИЯТ ВТОРИ ДОМ, КАКВО БИ ПРОМЕНИЛ В ПРИМОРСКО И ЩЕ ОРГАНИЗИРА ЛИ РАЗХОДКА СЪС СВОЯТА ЯХТА ЗА ГОСТИТЕ СИ!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЕМЕЙНИ ЗАБАВЛЕНИЯ - #ВКЪЩИ:

Проф. Бетани Хюз се завръща по Viasat History със Съкровищата на БЪЛГАРИЯ и още

Домина, Мърдок, Мис Скарлет и херцогът – най-нови сезони по EPIC DRAMA

Австралийски търсачи на сапфири и Реставраторите от Долината на ръждата отново по VIASAT EXPLORE

Дивите ирландски острови и мечки в Трансилвания по VIASAT NATURE

Тайните на древните мъртъвци и Военни истории по VIASAT HISTORY

Epic Drama представя МЕГРЕ в две завладяващи криминални истории в Париж от 50-те години

TV1000: Кунг Фу Панда, още анимации и седмица комедия след седмица на Спилбърг

Домина, Скарлет, Мегре и още по EPIC DRAMA

Топ летци, екстремни дърводелци и лов на съкровища по VIASAT EXPLORE

Великите мистерии на човечеството и жените на фронта по VIASAT HISTORY

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com