X
 
 

Анкара призова Атина да уважава международното право

610 0
Анкара призова Атина да уважава международното право
Снимка: iStock/Guliver
Министърът на отбраната на Турция Хулуси Акар осъди остро опитите на гръцката страна да разположи оръжие на 16-те острова, обявени за демилитаризирана зона, съобщава Анадолската агенция. Турция е направила всичко възможно за урегулиране на разногласията, свързани с Егейско море, в рамките на добросъседските отношения.

„Анкара очаква Атина да действа в съответствие с международните закони, договори и добросъседските отношения”, заяви министърът по време на посещението си в турското военно предприятие „Roketsan”.

Според Ердоган Атина иска размразяване на отношенията с Анкара

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че неназован лидер му казал, че гръцкият премиер Кириакос Мицотакис иска размразяване...

Той напомни, че Турция не само води ефективна борба срещу тероризма, но и срещу дейности в Егейския регион, Източното Средиземноморие, на Кипър и в Либия.

Според изказването му, тази дейност е в съответствие с международното право и се осъществява в съответствие с принципите на зачитане на териториалната цялост на други държави.

„Турция се обявява за стабилен свят, спокойствие и спазване на законите. Въпреки това представителите на турските власти при всеки удобен случай са подчертавали и ще продължават да подчертават, че няма да допуснат накърняване правата на Турция. Анкара е категорична по този въпрос”, подчерта Акар.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално