Гръцки министър заплаши, че ще прати джихадисти на Европа

16597
Гръцки министър заплаши, че ще прати джихадисти на Европа

Гръцкият министър на отбраната Панос Каменос е заплашил, че ще освободи "вълна от милиони икономически мигранти и джихадисти" и ще ги прати в Европа, ако еврозоната не оттегли наложените изисквания за икономии на Атина.

"Ако те нанесат удар на Гърция, трябва да знаят, че мигрантите ще получат документи за Берлин. Ако Европа ни остави в криза, ние ще ги наводним с мигранти и това ще бъде още по-лошо. Възможна е вълна от милион икономически мигранти, има и някои джихадисти от Ислямската държава", заплаши министърът.

ЕК: Не говорим за излизане на Гърция от еврозоната

Съгласно европейското законодателство членството в еврозоната не подлежи на отмяна. Това заяви прессекретар на ЕК, на въпрос относно въ...

Каменос - лидер на дясната Независима партия на Гърция, която е в коалиция с управляващата левица СИРИЗА, заявил, че паспортът на Европейския съюз за свободно пътуване в Шенгенската зона е направил Европа уязвима. Това става ясно от информация на БГНЕС, която се позовава на в. Telegraph.

"Ако те ни ударят нас, ние ще ударим тях. Ще изпратим мигранти от всички страни, ще дадем документи, с които ще могат да пътуват в страните от Шенген ", каза Каменос.

Министърът отбелязал, че мигранти преминават гръцката граница всеки ден. По неговата оценка на територията на Гърция в убежища в цялата страна се намират 10 000 души.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com