Кипърските министри с 40% орязани заплати

34699
Кипърските министри с 40% орязани заплати
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Министрите и висшите държавни чиновници в Кипър наред с обикновените хора страдат под тежестта на финансовата криза, която страната преживява. Това посочи пред журналисти финансовият министър на страната Харис Георгиадис, цитиран от вестник „Сайпръс дейли”.

В потвърждение на своите думи той представи фиша за заплатата си през месец септември, от която става ясно, че са му преведени 8291 евро, включително надбавките, а на ръка той е получил 4366 евро. По този начин съкращението на заплатата му е 40%.

Хазарт в името на избавлението

Кипър се нуждае от пари. От много пари. Затова кипърското правителство е решило да заложи на няколко нови проекта. Един от тях е издиг...

„Заплатите на министрите са понижени с около 40%”, подчерта Георгиадис. „Публично представям своя фиш за заплатата, който не се отличава от този на другите министри, за да докажа, че нашите доходи не са останали непроменени”, допълни той.

Финансовият министър отбеляза, че по този начин той иска да опровергае статия в местния вестник „Политис”, в която се твърди, че министерските заплати и надбавките към тях са останали непроменени в проектобюджета за 2014 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com