Учениците в Гърция пак в клас, но след отрицателен тест

1307
Учениците в Гърция пак в клас, но след отрицателен тест
Снимка: iStock

При строги мерки гръцките ученици се върнаха в клас от понеделник. Всички деца от детските градини до гимназиите ще се тестват за коронавирус по два пъти на седмица. Маските са задължителни в клас и навън, съобщава 24 часа.

Учебната година се удължава до края на юни. Затворени в Гърция остават само училищата в районите със строг локдаун. До 17 май се удължава карантината на о-в Калимнос. Забранени са влизане и напускане на острова. Резервациите на туристи за май се анулират. Фитнес залите в Гърция може да отворят отново врати от 17 май, ако няма рязко увеличение на случаите на COVID-19, съобщи вестник “Катимерини”.

Обявиха кога започва туристическият сезон в Гърция

Гърция завършва последните етапи на подготовката си за официалното откриване на туристическия сезон в страната на 15 май, събота, пише ...

Англия продължава да отменя ограничения от 17 май. През последната седмица смъртните случаи, свързани с COVID-19, са 67 - с 39% по-малко в сравнение с предходната седмица. При предстоящия трети от общо 4 етапа на разхлабване до 6-има души ще могат отново да се срещат на закрито, баровете, кафенета и ресторантите също ще работят на закрито, отварят хотели и спортни съоръжения. Унгарска лаборатория същевременно потвърди, че качествата на първата партида от руската ваксина “Спутник V”, които бяха поръчани от Словакия, са задоволителни.

През април Братислава изпрати проби за тестване, след като Русия поиска допълнителни проучвания в сертифицирана от ЕС лаборатория. Порано Словашката агенция по лекарствата съобщи, че доставената партида се различава от тези, прегледани от Европейската агенция по лекарствата и сп. “Лансет”. Втора турска ваксина бе включена в списъка на Световната здравна организация на ваксините в процес на разработване, съобщи в. “Дейли сабах”. Новият препарат представлява инактивна ваксина срещу COVID-19. Преди това в списъка на СЗО бе включена друга на базата на вирусоподобна частица.

“Има много проекти за разработване на ваксини по света, но само някои успяват да влязат в списъка заради липса на прозрачност в процеса на разработката им”, каза проф. Хасан Мандал, шеф на Турския съвет за научни и технически изследвания. Същевременно благотворителен концерт за ваксини с участието на британския принц Хари и съпругата му Меган събра над $ 300 млн. в Калифорния. Организаторът “Глоубъл ситизън” съобщи, че са получени средства за набавянето на над 26 млн. дози. Президентът на САЩ Джо Байдън и Дженифър Лопес също участваха в събитието, излъчено в неделя. Селена Гомес бе водеща на шоуто, на което присъстваха хиляди напълно ваксинирани участници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Гърците чакат силен циклон през уикенда

Румъния е все по-близо до отпадане на визите за пътувания в САЩ

Мицотакис се среща с Ердоган през май в Анкара

Генералният секретар на ООН: Напрежението между Белград и Прищина е нараснало

Кметът на гръцката столица: Атина не може да издържи повече цимент

Скопие осъмна с антибългарски графити (СНИМКА)

С кого ще се коалира ХДС на Пленкович в Хърватия

България е най-голямата заплаха за 23% от македонците: Проучване

Управляващите консерватори водят на изборите в Хърватия

Бурята "Рената" донесе дъжд, суграшица и сняг в Румъния (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com