X
 
 

Упрекват албанското правителство в липса на политика за правата на малцинствата

402 0
Упрекват албанското правителство в липса на политика за правата на малцинствата
Правителството на Еди Рама не е предприело никакви конкретни стъпки две години след приемането на Закона за защита на националните малцинства, заяви лидерът на Партията на гърците в Албания Вангел Дуле.

От октомври 2017 г., когато парламентът прие Закона за защита на националните малцинства, досега не са приети подзаконовите нормативни актове. Правителството беше поело ангажимент пред ЕС да ги приеме до май 2018 г., но досега не е направена нито една сериозна крачка в тази посока, смята Дуле, цитиран от БГНЕС.

Фон дер Лайен даде нова надежда на Македония и Албания

Председателят на Европейската комисия заяви, че е "дълбоко убедена", че Европейския съюз трябва да продължи с процеса на разширяване. У...

Неприемането на подзаконовите нормативни актове влияе негативно не само върху закона и върху националните малцинства, но се отразява и на демократичните стандарти, доброто управление и интересите на Албания в процеса на интеграция, смятат от Института за политически изследвания в Тирана.

Припомня се, че изпълнението на ангажиментите към малцинствата в Албания е една от петте точки, които Европейският съюз постави на албанското правителство като условие за започване на преговорите за членство.

Липсата на подзаконови актове, свързан с прилагането на закона за националните малцинства, нарушавал основни права на гръцкото малцинство.

Според Вангел Дуле, предстоящото преброяване на населението тази година е голямо предизвикателство.

Турция започва с изграждането на 500 жилища в Албания

Започнали са дейностите по изграждането на 500 жилища, обещани от правителството на Турция след силното земетресение, ударило Албания н...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители