Вучич: Европейският път на Сърбия зависи от преговорите с Косово

7113
Вучич: Европейският път на Сърбия зависи от преговорите с Косово

Европейската интеграция на Сърбия зависи от напредъка на преговорите и техният успех между властите в Белград и Прищина. Това призна сръбският премиер Александър Вучич пред държавната телевизия РТС.

Това са възможно най-тежките преговори, но правителството прави всички възможно за напредъка по европейския път, каза още той и уточни, че това е стратегическа цел, предаде БГНЕС.

Вучич отново повтори, че Сърбия няма да въвежда санкции срещу Русия.

Министър-председателят твърди, че има "доказателства за опитите на местните олигарси да свалят управлението". Тези доказателства ще ги дам в съда, ако бъда извикан да дам доказателства за твърденията си", поясни още той.

"Олигарсите няма да управляват Сърбия и аз ще се боря срещу това нещо. Не е задължително да съм на власт, но аз ще се боря. Няма да бъде лесно на олигарсите и неспособните хора. Не твърдя, че те са антисръбски настроени, но те не са способни да водят държавата", каза още Вучич. Сред олигарсите, за които говори Вучич, бе и собственикът на "Делта холдинг" Мирослав Мишкович.

Вучич съобщи, че "до три дни" ще бъде подписан договора с холандската фирма "ХПК инженеринг" за управлението на Металургичния комбинат в Смедерево за следващите 18 месеца. "ХПК инженеринг" е американско-словашка компания.

Според него всички работни места ще бъдат запазени и за само 6 месеца Металургичният комбинат ще се превърне в печеливш завод.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com