Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БФС честити рождения ден на "висшия функционер в УЕФА Борислав Михайлов"

12 февруари 2024, 13:16 часа • 988 прочитания

Българският футболен съюз поздрави дългогодишния си президент Борислав Михайлов по повод 61-вия рожден ден на легендарния вратар. Честитката започва с хвалебственото изречение: "Днес 61 години навършва капитанът на Златното поколение на българския футбол, дългогодишен президент на Българския футболен съюз и висш функционер в УЕФА Борислав Михайлов".

Най-дълго управлявалият президент на българския футбол Боби Михайлов

В по-долните редове от родната централа разказват за кариерата на стража, а после описват постовете, заемани от него след края на футболния му път. "От 2001-а е вицепрезидент на футболната централа, а на 21 октомври 2005 г. е избран за президент на съюза. На следващите четири конгреса – през 2009-а, 2014-а, 2018-а и 2021-а, клубовете от системата на БФС отново му гласуват доверие, като по този начин Михайлов се превръща в най-дълго управлявалият президент на българския футбол", пишат от БФС.

ОЩЕ: Заподозряха ново знаково име, готвено за наследник на Боби Михайлов в БФС

Пас към миналото

 

"Три мащабни европейски първенства" и още от подвизите на Михайлов

Възхваляването продължава със следното описание: "По време на периода му начело на БФС България успешно провежда три мащабни европейски първенства – за юноши до 17 години, за девойки до 17 години и за аматьори, като получава положителни отзиви за организацията; бюджетът на футболния съюз се увеличава повече от три пъти, изградени са десетки минифутболни терени и мултифункционални мини-комплекси на територията на цялата страна; през 2014-та е изграден тренировъчен център в гр. Правец, а на 17 ноември 2016 г. в присъствието на президента на УЕФА Александър Чеферин Михайлов открива Националната футболна база „Бояна“.

БФС развило женския футбол, а Боби Михайлов е име в УЕФА

По време на управлението на Борислав Михайлов БФС сериозно развива направленията „Грасруутс“ и женски футбол, различни социални дейности, програми за развитие на подрастващите състезатели, както и са извършени огромни стъпки към пълната дигитализация на футбола ни. През 2011-а Борислав Михайлов става първият българин, избран в управлението на УЕФА, като в продължение на осем години е част от Изпълнителния комитет на европейската централа, а междувременно е председател на Комисията за развитие и техническо подпомагане и на Комисията по футзал и заместник-председател на Съдийската комисия на УЕФА. Понастоящем Михайлов заема престижната позиция председател на Футболната комисия на УЕФА", не пропускат да отбележат от организацията.

Левски също поздрави Борислав Михайлов

Левски също поздрави "един от най-успешните вратари в историята си" Борислав Михайлов. "Сините" изброиха най-значимите успехи на стража с екипа на столичани и завършиха с пожелание за "крепко здраве и щастие".

ОЩЕ: "Трите коня" показват обединение: Стенли се включва към Бербатов и Мартин в обиколката на страната

Борислав Михайлов

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес