ЦСКА с още едно наказание, този път от УЕФА

4739
ЦСКА с още едно наказание, този път от УЕФА

Наказанията и проблемите за ЦСКА не свършват. След като клубът беше наказан от ФИФА, това направи и УЕФА. „Червените“ са лишени с право на участие в евротурнирите за една година заради неплатена глоба от 200 000 евро, пише „24 часа“.

Първоначално ЦСКА даде съгласие да плати сумата, но срокът за това изтече на 30 юни и от УЕФА са пратили писмо на БФС, с което уведомяват, че армейците нямат право да участват в Европа. Вече тече и нов срок за плащането на парите, като глобата може да се плати. Ако това не се случи то накзанието на ЦСКА ще бъде завишено.

Сектор "Г": Най-важното е какъв ще бъде изходът от делото

Феновете на ЦСКА ще изчакат решението на Софийския градски съд по делото за несъстоятелност на клуба, това заяви говорителят на фенклуб...

За разлика от ситуацията с ФИФА, с УЕФА нещата са по-различни. Тъй като наложената санкция от европейската централа е с краен срок преди 1 юли – датата, от която клубът може да бъде обявен в несъстоятелност, от нея няма как да бъде избягано.

ЦСКА вече има нарушения по финансовия феърплей. Сега обаче, дори и да се потърсят пари за покриване на глобата, ако клубът бъде обявен в несъстоятелност, няма как да бъде платено. Това означава, че ЦСКА ще бъде санкциониран с три години лишаване от участие в европейските клубни турнири.

Причината за глобата бяха финансовите лупинги на Александър Томов, който по счетоводен път се опита да изкара, че дружеството може да излезе от кризата. УЕФА обаче бе категорична, че от Борисовата градина са превишили многократно разходите си с приходите, които са обявили, и наложи санкцията.

Всички спoртни новини следете в Sportline.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ