ФИФА разследва трансфер на Левски

6258
ФИФА разследва трансфер на Левски
Снимка: БГНЕС

ФИФА ще разследва трансфера на бразилската перла в селекцията на Левски Рафаел Бастос. Световната федерация подхваща сделката по жалба на доскорошния клуб на нападателя Ал Насър. В гранда от Саудитска Арабия са убедени, че Бастос е подписал със "сините" неправомерно, тъй като има валиден договор с тях.

Версията на футболиста е, че е е скъсал контракта си още в началото на годината заради 4 неизплатени възнаграждения. От клуба обаче твърдят, че той още е техен играч, а единственото разрешение, което е получил от тях, е да се прибере за 10 дни в родината си през януари. Според медии в Саудитска Арабия от ФИФА са изискали допълнителна документация от Ал Насър, но са уверили, че ще разследват случая.

Бастос премина от румънския Клуж в тима от Рияд през 2012 г. за 2,7 млн. евро, като трябваше да получава годишна заплата от 800 хил. евро. На "Герена" той се разписва срещу 30 хил. лв. месечно.

В Левски не се притесняват от евентуално дело. Според "сините" Бастос е прекратил отношенията си с Ал Насър по стандартна процедура. А доказателство за това е бил фактът, че от местната федерация са изпратили жълтата му карта в БФС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ