Стоичков: Винаги е имало и винаги ще има ЦСКА

4577
Стоичков: Винаги е имало и винаги ще има ЦСКА
Снимка: Getty Images/Guliver

Винаги е имало ЦСКА и винаги ще има. Това заяви Христо Стоичков по повод юбилея на отбора, за който той се прибра в България от САЩ.

„Как започнах в ЦСКА? Докараха ме до съблекалнята, 5 януари, 9 часа, сняг, студ. Когато влязох вътре и погледнах всички, естествено, че имаше някакъв страх в мен. Бях неспокоен. Представиха ме. И в един момент Стойчо Младенов ме попита какво търся там, а аз му отвърнах, че съм дошъл да играя футбол. Отидох и седнах в съблекалнята и като погледнах. Георги Димитров в един момент влиза в съблекалнята и ми вика: „Това е моето място!”, и аз се дръпнах. Георги Димитров тук, Георги Велинов там и аз в средата. Това беше началото. Както винаги новобранецът, нямах халат. Гледам на бат Джеки халатът свободен, той вика: „Това е моят”, обърнах го на обратно и викам – „Ето!”, разказа Стоичков пред Нова телевизия.

Захариева за Стоичков - и без това щеше да е затруднен да е почетен консул

Благодарни сме за това, което Христо Стоичков е направил за България. Самият г-н Стоичков каза, че от година-две не живее в Каталуния, ...

„Един мой ден сега няма да стигне за един мач подготовка като журналист. Трябва да си направиш анализ. Да видиш какво са правили в последните два-три мача отборите. Анализът започва с 20-30 страници преди мача. Интересувам се отборът как играе, имат ли контузени. Не да седна с един микрофон и да гледам на стадиона. Това е работата ми като журналист. 100 милиона ни гледат, на Световното ни гледаха над 120 милиона”, допълни той.

Футболистът каза още, че сега обича да се отдава на голф, но оставя на заден план някои занимания, защото внучката му е на първо място.

„Как толкова много години в Испания, Америка и Япония никога съм нямал проблеми. И само тук стават проблеми. Те са си заслужили моето отношение, когато съм по-агресивен“, заяви легендата.

„Като те уважават си добре дошъл, щастлив съм радостен съм. Имам първа внучка. Едната ми щерка вече е магистър в Америка, другата е майка. С Михаела съм всеки ден, само на 100 метра живеем. С Христина по-трудно, защото е в Остин. Но като завърши, ще бъдем по-често заедно. Това ни прави щастливи мен и Марияна – вече сме баба и дядо. Поверяват ми я малката и на мен. Радостен дядо съм – като каже „деди“ е друго. По-радостен, отколкото на терена. На терена сме 11 човека, а тук е различно. Марияна, като се оженихме аз бях на 21, а тя на 18. Винаги е била до мен. Тя ми е помагала най-много. Сами сме били, пътят ни е бил начертан. Моите успехи повечето са на Марияна”, каза още Стоичков.

Стоичков повтори, че няма да се извини на испанския вицепремиер

Разбира се, че трябва да се въздържаш. Така журналистът Момчил Инджов коментира казуса "Христо Стоичков", който стана част от най-голям...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Звезда на Берое се размина с 15-годишна присъда за сексуално насилие

ЦСКА 1948 заменя отиващия в Левски вратар със страж на ЦСКА

Първата дама в Изпълкома на БФС разкри какво ще стори за развитието на женския футбол

"Вярвам, че Георги Иванов ще поведе българския футбол към развитие и успехи"

Костов: Предимството на Левски пред Славия е публиката! Защо да се притеснявам? (ВИДЕО)

ЦСКА плати 3 млн. лева и погаси дълга си към НАП

Каранга: Бих викнал Десподов и Бодуров в ЦСКА, преди да заспя си мисля за мачовете с Левски

Ветеран от Пирин се закани на лидерите в Първа лига и разкри бъдещ трансфер на ЦСКА

Ботев Пловдив вдигна на крака голмайстор за мача с Черно море

Локомотив Пловдив разкарва ненужен халф със само 1 мач

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ