Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Благоевград остава без кино

28 април 2015, 11:34 часа • 9147 прочитания

Триетажната сграда на площад „Георги Измирлиев -Македончето“, в която се намира и единственото кино в Благоевград - „Синемакс“, е обект на публична продан. Съдия-изпълнител обяви за продажба сградата с киното с първоначална цена 920 902 лева, от която да тръгне търгът, съобщава struma.com.

Сградата е собственост на фирма „Симол“ и е триетажна. Помещенията й са преустроени в модерно кино със собственици Ризови. Причината за публичната продан са дългове към банкови институции.

С приходите от киното собствениците му не можели да погасят кредитите си и то бе сложено на тезгяха от съдия-изпълнителя. Ако не се намери купувач и стопаните затворят вратите му, Благоевград ще остане без кино.

Старото „Никола Калъпчиев“ се превърна в огромен магазин и офиси, „Синемакс“ е обявен за продажба, той като няма публика, независимо от непрекъснатото обновяване на програмата му.

Така поредната културна институция в областния център ще хлопне кепенци.

Припомняме, че проблеми има и в благоевградския театър, който е задушен от 800 000 лева натрупани дългове. Няма директор, актьорите се гърчат от безпаричие. И отново причината е, че няма публика.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес