Благоевград все по-дълбоко в черна статистика с блъснати пешеходци

2232
Благоевград все по-дълбоко в черна статистика с блъснати пешеходци
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

Както Actualno.com съобщи, жена умря на място в Благоевград, след като беше пометена от автомобил на бул. "Пейо Яворов" в града. Сигналът за пътния инцидент е подаден в 17:30 часа, а движението в посока Струмско беше отцепено. На мястото няма пешеходна пътека, а видимостта е силно ограничена в участъка.

Инцидентът разбуни духовете в града, като информацията на благоевградчанин, публикувана в група в социалната мрежа, че не е имало линейка повече от 40 минути, втрещи всички.

Антон Петров пише:

"Сега минах с такси от там няма нито линейка нито нищо две грозни патрулки и жертва е покрита в страни и чакат чудо да стане.

36-годишен колоездач загина, след като бе ударен от кола в Асеновград

Колоездач на 36 г. загина при пътен инцидент в Асеновград днес. Сигналът за катастрофата е получен в 07:45 ч. на Спешен телефон 112. По...

Повече от 40 минути няма никаква реакция сигурно чакат да изстине по-бързо.

Срамувам се от тази държава"

Инцидентът е поредният такъв в Благоевград, а жителите на града вече виждат лоша поличба. Само година по-рано, в средата на декември, 19-годишната студентка Фатиме Колашова загина на място, след като беше блъснато от камион на пешеходна пътека на ул. "Славянска". Момичето, което е учило за медицинска сестра, се превърна в символ на нелепо отнетия живот в града, а на лобното й място редица благоевградчани поставиха цветя. Дори в края на 2018 г., когато се навърши една година от смъртта й, общината най-после задейства поставянето на светофар на прокобното кръстовище, а жителите на града отново поставиха цветя за Фатиме.

Полицията задържа моторист, блъснал жена

Жена е била блъсната от моторист в района на паметника на Цар Освободител. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Инцидентът е станал ок...

През октомври 2018 година джип блъска 14-годишно дете, отново на пешеходна пътека в Благоевград. Ученикът е имал леки натъртвания и е отказал болнично лечение. Месец по-рано пък, 31-годишна жена остана в болница с тежки наранявания, след като отново джип, и отново на пешеходна пътека, в района на гарата, я помете.

През 2012 година, около 21 часа, мъж блъска две жени с автомобила си. Районът отново е неосветен, а жените не пресичали на пешеходна пътека. При удара на място е загинала 53-годишната Й.В. Спътничката й, на 52-години е тежко пострадала и настанена в "Пирогов".

Благоевградчани от друга страна са на различно мнение по темата. В града рядко се спира от страна на шофьорите на пешеходна пътека, а ако решиш да преминеш, можеш да чуеш звучните псувни на шофьорите. От друга страна водачите изказват своето мнение, че пешеходците си говорят по телефона, не се оглеждат и излизат изненадващо на пътното платно.

Общината шумно обяви, че щели да поставят камери на всяко едно оживено място, за да се следи за шофьори, които карат с превишена скорост, но засега това е само проект. Едно е ясно със сигурност, Благоевград остава градът с особено черна статистика по отношение на жертвите на войната по пътищата, а причините за безбройни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com