12 от най-вълнуващите цитати от Стивън Кинг

29066
12 от най-вълнуващите цитати от Стивън Кинг

Много читатели свързват Стивън Кинг с ужасяващи истории, но верните му почитатели знаят, че той може да пише еднакво добре във всякакви жанрове. Книгите на Кинг най-често разказват за обикновени хора – семейства от средната класа, деца, писатели, замесени в зловещи и обикновено свръхестествени преживявания.

Освен това Стивън пише и творби, които не съдържат свръхестествени елементи, например новелите "Тялото" и "Рита Хейуърт" и "Изкуплението Шоушенк", "Романът на Лизи".

5 детски романа с дълбоко послание

1. „Малкият принц“ на Антоан дьо Сент-Екзоюпери „Възрастните обичат цифрите. Когато им разправяте за някой нов прият...

Представяме ви някои от най-вълнуващите цитати от негови произведения.

1. "Светът е перфектно балансиран механизъм от гласове и от звуци, изпълняващи ролята на колела и пружини, въображаем часовник, тиктакащ под загадъчен стъклен купол, който ние наричаме живот" - "22 ноември 1963"

2. "Уморен съм, Шефе. Уморен съм да бъда на пътя, самотен като лястовица в дъжда. Уморен съм да си нямам приятел с когото да съм... за да ми казва къде отиваме, от къде идваме или защо... Но най-много съм уморен от хората, които са лоши един с друг. Уморен съм от цялата тази болка, която чувствам и чувам по света всеки ден. Има твърде много от нея.Тя е като парче стъкло в главата ми...през цялото време. Можеш ли да разбереш?" - "Зеленият път"

3. "Когато човек почувства вятъра на промените, трябва да строи не заслон, а вятърна мелница. Къде отива проклятието, след като прокълнатият накрая умре? По дяволите, със същия успех би могло да се попита къде отива последният дъх на умиращия. Или душата му. Заминава. Отива си. Надалече, надалече, надалече." - "Проклятието"

20-те най-истински цитата за живота

1. Този, който не може да разполага с две-трети от деня лично за себе си, трябва да бъде наричан роб. Фридрих Ницше 2. Няма смисъл да...

4. "Миналото е кораво и неотстъпчиво поради същата причина, поради която и черупката на костенурката е корава - защото живата плът под нея е нежна, беззащитна и уязвима. Има и друго: многобройните избори и възможности, пред които се изправяме във всеки ден от живота си, всъщност са музика, по която танцуваме. Те са като струни на китара. Погали ги и ще извлечеш приятни звуци. Хармонии." - "22 ноември 1963"

5. "Полунощ е най-лошото време човек да е сам. Когато си самотен ти се струва, че целият свят е по двойки. Сякаш сме в ноев ковчег: целуват се, прегръщат се и казват "ние". А след "ние", "аз" звучи отчайващо!" - "Капан за сънища"

6. "... Никой не може да каже какво точно те превръща в друг човек. Никой не може с думи да опише онзи тъжен и самотен период от живота ти, прекаран в ада. Няма рецепти как да се промениш. Просто оцеляваш. Или умираш." - "Сблъсък"

Останалите цитати ще откриете ТУК!

16 рядко срещани цитатa за жената

Представяме ви 16 не толкова познати цитати за жената, които може би ще харесате, а може би никак няма да се съгласите с тях… 1...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги