На 3 май излиза „Невидимата жена. Историята на Нели Търнан и Чарлс Дикенс“

2093
На 3 май излиза  „Невидимата жена. Историята на Нели Търнан и Чарлс Дикенс“
Снимка: Колибри

На 3 май излиза от печат „Невидимата жена. Историята на Нели Търнан и Чарлс Дикенс“, увенчана с набор от награди за постижение в областта на биографичния жанр!

„Невидимата жена“ (превод: Надежда Розова, 432 стр., цена: 18 лв.) е отчасти социална, отчасти детективска история, разказана в духа на феминизма – критиците така определят това впечатляващо произведение, което изтръгва от сянката на забравата личността на Нели Търнан и възвръща полагащото й се място и роля на историческата сцена. Резултат от прецизни проучвания и деликатен подход, лишен от излишно благоговение, тази история възкресява тринайсетгодишната тайна любов между младата актриса и зрелия викториански белетрист като дълбоко човешка драма във време, когато жената е принудена да таи и отрича интимните си чувства. Книгата е екранизирана сполучливо от Ралф Файнс през 2013 година, има две актьорски номинации за Британските независими филмови награди, както и номинации за „Оскар“ и БАФТА за костюми.

Цитати от "Черно и сребърно" - новият роман от Паоло Джордано

„С течение на времето всяка любов има нужда от някой, който да я види и признае, да я оцени, в противен случай рискува да бъде вз...

Клеър Томалин нашумя с биографиите на Чарлс Дикенс, Томас Харди, Самюъл Пийпс, Джейн Остин, Мери Улстънкрафт и Катрин Мансфийлд. Още с първата си писателска изява, „Животът и смъртта на Мери Улстънкрафт“, тя печели престижното отличие „Уитбред“ за дебют. Томалин е вицепрезидент на Кралския литературен фонд, на Кралското литературно общество и на британския ПЕН-клуб. Уважаван познавач на епохата и живота на Дикенс, тя поднася на читателите правдив биографичен роман за безпътицата на „невидимата жена” и за нравствената дилема на един мъж, всепризнат като един от най-значимите английски прозаици на всички времена.

Очаквайте покана за гостуването на Клеър Томалин у нас! Авторката ще се срещне с българската публика на 25 май в литературен клуб „Перото” в София.

 

 

Откъс от „Завръщането на думите“ на Гоце Смилевски

В НАЧАЛОТО НА МОЯ ЖИВОТ БЯХА ДУМИТЕ. Често се опитвах да си представя онова, което бе изчезнало от паметта ми: времето, когато светът с...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com